Maros Palesch Krimi

Auto nie je výklad!

V pondelok, 21.03.2011, medzi 14.00 hod a 17.30 hod, neznámy páchateľ odcudzil zo zaparkovaného auta na Švabinského ulici v Bratislave niekoľko platobných kariet.

Prostredníctvom nich vykonal neoprávnené výbery a transakcie. Škoda spôsobená konaním páchateľa bola doposiaľ vyčíslená na takmer 6.000,–€.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V. začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Po páchateľovi a odcudzených veciach polícia pátra.

Polícia opäť upozorňuje občanov: Auto nie je výklad!

Preto odporúčame verejnosti, aby si ľudia ani pri krátkom opustení nenechávali vo vozidle autorádio, doklady, peniaze, telefón, peniaze, tašky a kabelky, oblečenie, zbrane a pod. Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe. Keď sa ľudia sústredia na ukladanie vecí do úložných priestorov, nevšímajú si, kto ich pozoruje a keď odídu od auta, zlodej presne vie, čo ho sa vo vozidle nachádza.

Parkovať treba na strážených a osvetlených parkoviskách. Keď vodič opúšťa zaparkované auto, je vhodné, aby mechanicky skontroloval, či je zamknuté a nespoliehal sa len diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie.

V prípade, že vodič po návrate k vozidlu zistí, že niekto do neho násilím vnikol, je dôležité do vozidla nenastupovať a ničoho sa nedotýkať, odcudzené veci zisťovať len pohľadom. Mohlo by dôjsť k zničeniu stôp.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Petra Hrášková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM