Tlačové správy

Autá od ľudí pre ľudí: O zdieľané vozidlá je najväčší záujem v Bratislave

HoppyGo oslavuje 1. rok pôsobenia na slovenskom trhu. Majiteľom áut pomohli získať až 33-tsíc eur. Najlacnejšie auto si môžete požičať už za 15 eur na deň.

Ilustračný obrázok k článku Autá od ľudí pre ľudí: O zdieľané vozidlá je najväčší záujem v Bratislave
Zdroj: HoppyGo

Na Slovensku už rok funguje platforma HoppyGo, ktorá umožňuje požičiavať si automobily a zarábať na svojom aute. Ak napríklad potrebujete dodávku na sťahovanie, minivan na dovolenku či auto na rande, stačí použť aplikáciu a vozidlo je vaše na pár hodín, na deň či celý týždeň.

Ľudia si prostredníctvom HoppyGo môžu požičať až 170 najrôznejších typov vozidiel rôznych kategórií a značiek. Všetky autá sú vždy poistené.

Nechajte svoje auto zarábať

Majitelia vozidiel, ktorí automobily ponúkajú, si zase zaistia vedľajší príjem a pokrytie nákladov na prevádzku. Variabilita, ktorú HoppyGo ponúka, je atraktívnejšia a výhodnejšia ako vlastníctvo jedného auta. Majiteľom áut umožňuje pohodlne nechať svoje auto zarábať, ak ho nevyužívajú každý deň.

Počas roku, odkedy je HoppyGo na Slovensku, získal najúspešnejší majiteľ auta zdieľaním svojho vozidla takmer 3-tisíc eur a najúspešnejšie auto zarobilo vyše 2-tisíc eur. Najpopulárnejšími autami, o ktoré mali Slováci v rámci zdieľania záujem, boli Ford C max, Škoda Octavia a Honda Civic.

Bratislava na čele

Rok zdieľania áut ukázal, že záujem Slovákov podeliť sa o svoje vozidlo, kontinuálne rastie. Na platforme sa zaregistrovalo 170 vozidiel a za rok pôsobenia si ľudia prenajali 350 áut. Majitelia áut za prvý rok zdieľania vozidiel získali 33-tisíc eur. Najúspešnejší zarobil 2 700 eur za rok.

Najväčší záujem o carsharing je v Bratislave a blízkom okolí.

Pred rokom pri spúšťaní HoppyGo, platformy na zdieľanie áut od ľudí pre ľudí, sme pochopili, že pre Slovákov je vlastníctvo auta dôležitým spoločenským statusom. Z prieskumov vyplynulo, že až 91 % slovenských domácností disponuje aspoň jedným osobným vozidlom, ktoré využívajú najmä na individuálne účely. Pre Slovákov je osobná mobilita a nezávislosť veľmi dôležitá,“ hovorí country manažér platformy HoppyGo na Slovensku Juraj Andrejka.

Cieľom HoppyGo je ukázať ľuďom, že okrem svojho vlastného auta môžu mať prístup k stovkám ďalších áut v momente, keď ich naozaj potrebujú.

Garáž v smartfóne

Záujem o zdieľanie áut na Slovensku podporila pandémia koronavírusu, počas ktorej mnohé autá viac stáli, ako jazdili, ako aj nedostatok áut na trhu. Situácia na Ukrajine a rast cien pohonných hmôt trend ešte viac posilnili,“ dodáva Juraj Andrejka.

Autá na požičanie sa pohybujú v rôznych cenových hladinách. Najdrahším autom, ktoré bolo k dispozícii na prenájom, bol Range Rover Sport za 663 eur na deň, najlacnejší zas Smart ForTwo za 15 eur na deň.

Najdlhší prenájom jedného auta trval 61 dní, najkratší šesť hodín. Najviac sa zdieľali autá z kategórie hatchbag – až 37 % z celkového počtu prenájmov, najviac zastúpené z pohľadu paliva boli dieselové vozidlá – 58 %.

HoppyGo v číslach

7 500 registro­vaných používateľov

5 590 stiahnutí aplikácie

4,5 dňa priemerná dĺžka prenájmu auta

686 kilometrov najazdených priemerne počas jedného prenájmu auta

Ford a Škoda boli najpožičiavanejšie značky auta

Škoda Enyaq iV bol najpožičiavanejší elektromobil

Najdrahšie zdieľané auto – Mercedes GLE Coupe v hodnote 95 500 eur

Narodeninový darček

Pri príležitosti 1. roku pôsobenia HoppyGo na Slovensku pripravila platforma pre svojich používateľov odmenu ako narodeninový darček. Počas celého mája 2022 zvyšuje odmenu za pozvanie nového používateľa alebo auta do HoppyGo na 50 eur, resp. 100 eur. Každý používateľ má vo svojom profile v aplikácii unikátny pozývací kód, ktorý môže s niekým zdieľať. Obaja vďaka tomu získajú kredit 50 eur na požičanie si auta.

Kto pozve do HoppyGo auto, získa až 100 eur.

Ambíciou HoppyGo je byť prvou voľbou pre Slovákov pri prenajímaní áut. Podľa slov J. Andrejku, majú v pláne počas najbližších dvoch rokov strojnásobiť počet používateľov i áut a potvrdiť silnú pozíciu v rámci Bratislavského a Trnavského kraja.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM