Tomáš Stupavský Rôzne

Aupark dostane novú tvár. Nákupné centrum čaká budúci rok rozsiahla rekonštrukcia

Bratislavské obchodné centrum Aupark prejde značnou modernizáciou. Petržalské nákupné stredisko ohlásilo prestavbu priestorov ešte minulý rok, no interiér celého komplexu by sa mal začať prerábať už v januári 2015.

Ilustračný obrázok k článku Aupark dostane novú tvár. Nákupné centrum čaká budúci rok rozsiahla rekonštrukcia
Zdroj: Dnes24.sk

Budova bratislavského Auparku potrebuje nový lesk, povedali si zrejme jeho majitelia. Ako informoval internetový portál Reality.trend.sk, nájomcovia a zamestnanci obchodného centra dostali prostredníctvom hromadného mailu informácie o pripravovanom projekte spolu s vizualizáciami zrekonštruovaných priestorov. Vlastníkom centra je medzinárodný fond Unibail-Rodamco, ktorý je zároveň aj navrhovateľom modernizácii.

Veľké zmeny sa majú spraviť vo vstupnom átriu, kde ostane iba jeden výťah, ale naopak okolo vodnej plochy pribudnú pohyblivé schody. Naplánované je, ale vynovenie celého priestoru. To znamená od obchodného reťazca Nay až po Tower.

Nezabudne sa ani na modernizáciu toaliet, chodieb či vrchného poschodia, kde sa nachádzajú predovšetkým predajcovia občerstvenia.

Koniec modernizácie naplánovaný na október 2015

Rekonštrukcia bude mať niekoľko fáz, no definitívny termín dokončenia je stanovený na október 2015. Práce by mali prebiehať výhradne vo večerných hodinách, čiže návštevníci centra budú môcť po celý čas nerušene brázdiť chodbami obchodného domu.

Celková cena prestavby by sa mala pohybovať okolo sumy 40 miliónov eur. Vo vynovenom stredisku by sa mali objaviť aj nové značky predajní a uvažuje sa aj o vylepšení spojenia so Sadom Janka Kráľa.

Rekonštrukciou už ako prvé prešli podzemné garáže. Tie dostali nový povrch, vstupný systém alebo organizáciu parkovania. Zákazníci môžu svoje vozidlá odstaviť na chránenom parkovisku na celé tri hodiny zadarmo.

Svoje brány otvoril Aupark na jeseň 2001, keď ho vybudovala developerská skupina HB Reavis. Za 75 miliónov eur získala polovičný podiel v roku 2005 holandská firma Rodamco Europe, ktorá sa neskôr stala súčasťou skupiny Unibail-Rodamco. 100-percentným vlastníkom sa stali v roku 2011, keď zvyšok kúpili za 151 miliónov eur.

Každopádne modernizáciou jedného z najstarších nákupných centier v Bratislave sa možno ešte viac zatraktívni miesto, ktoré obyvatelia hlavného mesta radi využívajú k nákupom aj k oddychu.

Zdroj foto: Unibail Rodamco

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM