Tlačové správy

Atletická nádej Tereza Čorejová využije podporu na zlepšenie tréningových podmienok

Stávková spoločnosť Niké okrem rozsiahlej podpory slovenského profesionálneho športu nezabúda ani na našich amatérskych športovcov. Za týmto účelom zriadila Fond pre budúcnosť športu, prostredníctvom ktorého už medzi jednotlivcov, kluby, či rôzne združenia rozdala sumu 317 400 €.

Ilustračný obrázok k článku Atletická nádej Tereza Čorejová využije podporu na zlepšenie tréningových podmienok
Zdroj: Niké

Medzi najnovšími odmenenými figuruje aj atlétka Tereza Čorejová, ktorá vo svojom odvetví patrí medzi slovenskú mládežnícku špičku. Pätnásťročná členka bratislavského klubu Naša atletika dosahuje najlepšie výsledky predovšetkým v rýchlostných disciplínach ako šprint na 60 m, 100 m, či 150 m, ale venuje sa aj ďalším atletickým disciplínam. Pochváliť sa už môže nielen dvanástimi titulmi majsterky Slovenska, ale aj dvanástimi národnými rekordami. Úspechy však dosahuje aj na medzinárodných pretekoch, z ktorých si už odniesla päť zlatých medailí.

Fond pre budúcnosť športu vnímam ako dobrý nápad na podporu slovenských športovcov. Tá je, najmä v týchto neľahkých časoch, pre viacerých určite aj bytostne dôležitá. Financovanie športovej činnosti detí veľmi často visí na pleciach rodičov, preto takúto pomoc určite vítame,“ prezradil nám Terezin otec Matej Čorej.

Mladej atlétke financie pomôžu na celkové zlepšenie tréningových podmienok a materiálno-technické zabezpečenie. Ako drvivá väčšina športovcov, aj Tereza zažíva počas pandémie koronavírusu náročné obdobie, počas ktorého sa nemôže naplno venovať svojej atletickej vášni.

Momentálne Tereza trénuje kde sa dá, teda najmä na školských dvoroch, a snaží sa dostať do atletickej haly. Halová príprava jej totiž veľmi chýba. Úpenlivo čakáme kedy sa uvoľnia obmedzenia súvisiace s koronavírusom a rozbehnú sa súťaže. Mali sme naplánované účasti na podujatiach v Česku či Maďarsku, uvidíme však aká bude situácia,“ rozprával o aktuálnom fungovaní svojej dcéry Čorej.

Venujete sa aj vy nejakému športu na amatérskej úrovni a potrebujete podporu? Tak skúste svoje šťastie vo Fonde pre budúcnosť športu. Nie je to nič zložité. Stačí ak natočíte video, v ktorom sa predstavíte a poviete na čo by ste pridelené financie využili. Video nahrajte na stránku www.nikefondsportu.sk a následne treba už len čakať, či vás porota Niké vyberie medzi odmenených. Veľa šťastia!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM