KAW Rôzne Správy

Anketa poznačená komplikáciami sa skončila. Ktorý názov mosta cez Dunaj vyhral?

Nech je už názov mosta taký alebo onaký, tešme sa, že sa nebude volať Španielsky, ako spočiatku hrozilo.

Ilustračný obrázok k článku Anketa poznačená komplikáciami sa skončila. Ktorý názov mosta cez Dunaj vyhral?
16
Galéria
Zdroj: TASR

Minister dopravy Andrej Doležal odštartoval pred týždňom finále ankety o pomenovanie šiesteho mosta cez Dunaj v Bratislave. Po tom, ako z hlasovania vypadol kontroverzný názov Španielsky most, sa rozhodovalo medzi názvami Lužný a Jarovský.

Anketa plná komplikácií

„Meno pre most je téma, ktorá si zaslúži širokú a slušnú diskusiu. Ideme do finále, nech rozhodnú skutočné hlasy a vyhrá najlepší,“ vyzýval minister pri ankete na sociálnej sieti.

Z hlasovania po týždni vyšiel víťazne názov Lužný most s 69 % hlasov, 31% hlasov získalo pomenovanie Jarovský most.

Anketa bola od začiatku poznačená rôznymi komplikáciami. Hrozilo dokonca, že o názve mosta rozhodnú falošné účty zo Španielska.

Po rozruchu, ktorí spôsobili Slováci a najmä aktívni Bratislavčania na sociálnych sieťach, názov Španielsky z hry na podnet ministra vypadol. Ani pokračovanie ankety však nemalo jednoduchý priebeh.

„Facebook eviduje komplikácie s funkciou pre hlasovanie. Posledný zaznamenaný stav našej ankety bol – Jarovský most 43% vs Lužný most 57%. V tejto chvíli sa hlasovať nedá. Situáciu riešime a hneď, ako to bude možné, v hlasovaní budeme pokračovať,“ upozornil minister na sociálnej sieti. Po krátkom čase však bolo hlasovanie opäť spustené.

Nakoniec teda vo finále zvíťazil názov súvisiaci s charakterom prírodného územia, cez ktorý most prechádza. Mal by sa volať Lužný most.

Páči sa vám názov Lužný most?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM