Rôzne Správy

Konečne! Španielsky most už Bratislave nehrozí

Z ankety o názve šiesteho mosta cez Dunaj už pomenovanie Španielsky most vyradili.

Ilustračný obrázok k článku Konečne! Španielsky most už Bratislave nehrozí
16
Galéria
Zdroj: TASR

Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj s tým, že o názve bratislavského mosta predsa nemôžu rozhodovať falošné profily na Facebooku.

Nedôveryhodné

Názov Španielsky most síce získal tisíce hlasov, ale podľa predstaviteľov kraja išlo o na prvý pohľad falošné účty.

„Na základe našej analýzy totiž až 60 percent hlasov bolo z profilov so zahranične znejúcim menom, 58 percent tvorili profily bez fotografie a sedem percent tvorili vyslovene pofidérne alebo vulgárne názvy profilov. K nedôveryhodnosti hlasujúcich profilov navyše prispieva aj fakt, že väčšina z tých zahraničných bola vytvorená len nedávno,“ spresnil Bratislavský samosprávny kraj, ktorý na to upozornil Ministerstvo dopravy. Rezort dopravy sa stotožnil s námietkou a možnosť Španielsky most stiahol.

Finále

Finálový duel sa spustí tento týždeň. Hlasovať na bude dať na Facebooku ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala. Most sa bude volať buď Lužný alebo Jarovský.

Po novom moste by mali motoristi jazdiť v roku 2021. Je súčasťou nultého obchvatu D4 a prepája dve veľké časti Dunajského súmostia – hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM