Martin Zvolensky Hokej

Ani Cíger neodvrátil ďalšiu prehru

V 23.kole Slovnaft extraligy sa predstavil v drese Slovana Cíger. Mladý odchovanec Martinského hokeja, Jakub Cíger nastúpil proti svojmu bývalému klubu.

Úvod zápasu žiadne šance nepriniesol, miernu prevahu mali domáci hokejisti, ale nedokázali si vytvoriť príležitosti na zakončenie, a tak mali obaja brankári veľmi málo práce. Prvé vzrušenie na tribúnach vyvolala až situácia z 8. minúty, keď sa po hrúbke Perniša ocitol Vaic sám pred Križanom, no brankára hostí neprekonal. Skóre sa menilo o štyri minúty neskôr. Po krídle unikol domáci Bakoš, zatiahol puk do útočného pásma,  jeho presnú prihrávku zužitkoval Cíger a zaknihoval si prvý gól v drese Slovana. Vzápätí Konráda preveril Uram, ale prvá tretina už viac akcie nepriniesla. Druhé dejstvo patrilo hosťujúcim hokejistom, ktorí využili dve chyby hráčov Slovana. Už v 23. minúte unikol domácim obrancom Uram a sám proti Konrádovi nezaváhal. O dve minúty strieľal Faith, no Konrád si už dal pozor. Martin zahodil viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov a pri početnej výhode sa nepresadili ani domáci, hoci ideálnu šancu na to mal Richard Huna. Druhý gól hostí MHC prišiel v 36. minúte. Slovan pri striedaní zabudol na Urama, ten našiel nikým nekrytého Jabrockého, ktorý bekhendom zavesil. V záverečnej časti sa Slovan snažil o súvislejší tlak, no ten akosi neprichádzal. Chýbal náboj, domáci hráči sa nedokázali presadiť v osobných súbojoch, na ich hokejkách sa kopili nepresnosti a keď sa už dostali do zakončenia, chýbala razancia. Streleckú nemohúcnosť potvrdila aj akcia Richarda Hunu, ktorý sa rútil sám na bránku, no proti Križanovi ani poriadne nevystrelil a nepokúsil sa ani o blafák. Naopak udreli hostia a konkrétne najlepší hráč zápasu Uram, ktorý z uhla napálil do Konráda a ten si vrazil puk za svoj chrbát. V poslednej minúte stanovil konečné skóre do prázdnej bránky domácich Ďatelinka. Richard Kapuš nastúpil už na 600. zápas v extralige, ale oslavy si určite predstavoval inak. Sklamaní odchádzali z Ružinovského „zimáku“ aj fanúšikovia, ktorí vydržali zápas pozerať až do konca. Herná kríza v tábore belasých pokračuje, Slovan stráca body a trpezlivosť dochádza aj fanúšikom. Slovanisti hrajú najbližšie v Trenčíne a majú čo doháňať. Držme belasým palce.

    Slovan Bratislava: – MHC Mountfield 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)       Góly: 12. Cíger – 23. Uram, 36. Jabrocký, 57. Uram, 60. Ďatelinka. Rozhodovali: D. Konc – Stano, Šefčík, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2457 divákov.

    Zostavy:       Slovan Bratislava:
Konrád – Kováčik, Bohunický, Cartelli, Jendek, Frühauf, Schnabel, Janík – Skokan, Kapuš, Buc – Rich. Huna, Lipiansky, Vaic – Rób. Huna, Hudáček, Demel – Bakoš, Cíger, Sloboda MHC Mountfield: Križan – Matejka, Novotný, Velebný, Klepáč, Perniš, Ďatelinka, Obuch – Uram, Beran, Jabrocký – Faith, Rataj, Appel – Themár, Markovič, Galamboš – Mikula, Gálik, Važan

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM