ESL Správy Samospráva

Zúfalý starosta volá o pomoc: Chceme testovať a otvoriť školy, štát nereaguje

V Devínskej Novej Vsi je jeden z najväčších zamestnávateľov v krajine a mestská časť chce predísť tomu, aby sa tam rozšírila nákaza.

Ilustračný obrázok k článku Zúfalý starosta volá o pomoc: Chceme testovať a otvoriť školy, štát nereaguje
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Devínska Nová Ves rozhodnutím krízového štábu zo soboty 2.1.2021 žiada o vykonanie plošného testovania v priemyselnej výrobe na svojom území pred spustením pracovných činností.

Bez reakcie

„Požiadali sme o zabezpečenie testov, ponúkli súčinnosť. Do tejto chvíle však príslušné inštitúcie na našu požiadavku vôbec nereagovali. 16 000 !!! zamestnancov má nastúpiť do práce 7. januára 2021, zdravotníctvo kolabuje, školy nám nedovolia otvoriť, aj keď sme sa pripravili na testovanie pre ich otvorenie a väčšina zamestnancov môže pracovať len z domu ak vôbec. Áno na prvom mieste je pre nás ochrana zdravia a životov našich obyvateľov a preto sme hľadali riešenie, ako nechať bezpečne bežať výrobu tak dôležitú pre Slovensko i pre Devínsku,“ píše na svojom facebooku starosta mestskej časti Dárius Krajčír.

Automobilová fabrika v Devínskej Novej Vsi patrí k najvýznamnejším zamestnávateľom v krajine. Keďže štát ešte koncom roka tender na nákup antigénových testov zrušil, viacerí odborníci hovoria, že riešením by bolo dať veľkým zamesntnávateľom financie. Nákup testov by ohli zrealizovať sami, je to vraj jednoduchšie.

foto je ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Devínska Nová Ves rozhodnutím krízového štábu zo soboty 2.1.2021 žiada o vykonanie plošného testovania v priemyselnej...

Posted by Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi on Monday, January 4, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM