Ľuba Lesná Rôzne

Infotabule pri vstupe do Bratislavy: Pomôžu vyhnúť sa zápcham. Pozrite sa, kde ich osadili

Na bratislavskej diaľnici pri vstupoch do hlavného mesta pribudli informačné tabule. Slúžiť budú pre motoristov, aby ich informovali o aktuálnej premávke na diaľnici.

Ilustračný obrázok k článku Infotabule pri vstupe do Bratislavy: Pomôžu vyhnúť sa zápcham. Pozrite sa, kde ich osadili
Zdroj: TASR

Podľa hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michala Fúrika tak budú môcť vodiči pred vstupom do Bratislavy flexibilne reagovať na aktuálnu dopravnú situáciu.
„Motoristi sa okamžite dozvedia o aktuálnej dopravnej nehode, prejazdnosti, uzáverách či o poveternostných podmienkach na diaľnici,“ priblížil Fúrik.

Pred vstupom na bratislavskú diaľnicu tak budú môcť podľa jeho slov vodiči reagovať na aktuálnu situáciu a prípadne sa vyhnúť zápcham odbočením na najbližší výjazd.

Tabule umiestnili diaľničiari na vstupoch do Bratislavy, a to na diaľnici D1 na križovatke Vajnory v smere z Trnavy do Bratislavy a na križovatke Pečňa v smere z Viedne či Budapešti do Bratislavy. Tiež na diaľnici D2 na križovatke Lamač v smere z Brna do Bratislavy.

Informačné tabule budú podľa Fúrika riadené z operátorského strediska NDS. Chránené sú zvodidlami a monitorované kamerovým systémom. Ich umiestnenie je mimo jazdných pruhov a krajnice. „Celková výška investície predstavuje hodnotu 144.000 eur,“ vyčíslil Fúrik.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM