Aktualizované Správy

Aktivistka, ktorá vystúpila proti protestom Bonaparte, bola fyzicky napadnutá!

V pondelok ju na poslednej letnej akcii Bonaparte slovne napadol šéf OĽaNO Matovič, vo večerných hodinách potom prišlo aj k fyzickej ujme.

Ilustračný obrázok k článku Aktivistka, ktorá vystúpila proti protestom Bonaparte, bola fyzicky napadnutá!
Zdroj: TASR

Alena Krempaská, občianska aktivistka známa aj ako spoluorganizátorka protestov Gorila, bola v pondelok v noci fyzicky napadnutá. Na sociálnej sieti informovala, že ju najprv slovne a potom aj fyzicky atakovali dvaja muži. Tí jej vyčítali údajnú spojitosť s vládnym Smerom.

PREČÍTAJTE SI: Posledná letná Bonaparty: Matovič napadol aktivistov i predsedu parlamentu Danka

Prekvapená

„Nečakala som, že vyhrážky a hecovanie zo včerajšieho protestu sa tak rýchlo zrealizujú a nájdem sa na chodníku s krvavým ksichtom,“ napísala na Facebooku. Zároveň vyjadrila túžbu, aby sa „rozličné politické názory do budúcna neriešili práve takto.“

Krempaská, ktorá noc strávila v nemocnici, podľa vlastných slov nečakala, že skončí so zakrvavená kdesi na chodníku. Zároveň ale hovorí, že napriek telu posiatemu modrinami je v poriadku. „Otras mozgu našťastie nemám, ale mám nariadený kľudový režim.“ S Krempaskou bol v nemocnici aj jej kolega – aktivista Peter Weisenbacher, ktorý incident komentoval na sociálnej sieti strohým: „Nemám slov“.

PREČÍTAJTE SI: Čo by ste mali vedieť o kauze Bašternák. Otrasie niečo pozíciami našich politikov?

Zapôsobili Matovičove slová ako spúšťač?

Verejnosť teraz zaujíma, či má incident nejakú spojitosť s pondelkovými demonštráciami pred bytovým komplexom Bonaparte. Skupina práve okolo Krempaskej a Weisenbachera sa tu po tretí raz predstavila oblečená do tričiek s nápisom „Nie sme ovce“ a v rukách s transparentmi, ktoré boli namierené aj voči jednému z hlavných organizátorov Igorovi Matovičovi.

Práve predseda Obyčajných ľudí sa priamo z pódia voči týmto aktivistom ohradil a obvinil ich z toho, že agitujú za Roberta Fica, navyše ich má finančne podporovať minister vnútra Kaliňák. „Žiadni slobodoprávni aktivisti nie ste, že sa nehanbíte brať peniaze od Kaliňáka a potom tu vystávať s transparentmi!“ hlásil. Matovič zároveň vyjadril presvedčenie, že dav prítomných demonštrantov je tvorený natoľko slušnými ľuďmi, že tí členov tejto skupiny maximálne vypískajú a vybučia.

PREČÍTAJTE SI: Robert Feši Kaliňák: Syn námorníka, ktorý pláva v politických vodách už takmer 20 rokov

Trestné oznámenie

Predseda Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher práve za tieto slová obvinil Igora Matoviča z klamstva a vyhlásil, že spolu s Krempaskou podá na Matoviča trestné oznámenie za ohováranie. Obaja aktivisti obvinenia z provokácií organizátorov a zúčastnených na protestoch Bonaparte odmietajú.

Alena Krempaská
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM