Správy Samospráva

Ako to bude s platením dane z nehnuteľnosti? Na poštu nechoďte

Koronavírus posunul aj termíny na zaplatenie daní z nehnuteľnosti. V máji sa tomu však už nevyhneme.

Ilustračný obrázok k článku Ako to bude s platením dane z nehnuteľnosti? Na poštu nechoďte
Zdroj: TASR

S doručovaním daňových výmerov mesto začne v máji.

„Aj v tejto veci sme sa vzhľadom na aktuálnu situáciu rozhodli prijať opatrenie a znížiť riziko prenosu koronavírusu. Daňové výmery budú preto v prvom kole zasielané obyčajnou poštou. Približne 192-tisíc daňovníkov sa tak nebude musieť stretnúť s doručovateľom, alebo si ísť prevziať rozhodnutia o dani na poštu a vystavovať sa tak riziku nákazy,“ napísal hovorca mesta Peter Bubla.

Splátky

Zároveň naďalej platí, že splatnosť dane z nehnuteľností je pre všetkých občanov a živnostníkov automaticky rozdelená na tri splátky. „Samozrejme, v prípade ak niekto bude mať záujem zaplatiť splátku naraz, táto možnosť zostane zachovaná. Zaplatenie dane z nehnuteľností, respektíve jej prvej splátky, bude správca dane kontrolovať koncom júna. V prípade, ak daňovník sumu neuhradí v tomto termíne, rozhodnutie mu bude zaslané opätovne, avšak už doporučene do vlastných rúk,“ vysvetľuje Peter Bubla.

Splatnosť druhej splátky dane z nehnuteľností je nastavená na 30. septembra a tretej 30. novembra.

Dane z nehnuteľností použije samospráva Bratislavy na opravovy ciest, chodníkov a verejných priestorov. Z navyše získaných peňazí má byť realizovaných aj ďalších viac ako 30 projektov, ktoré skvalitnia verejný priestor v Bratislave.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM