Rôzne

Ako ste hlasovali? Drvivá väčšina z vás by nový grafikon električiek najradšej zrušila

Začiatkom júla prekvapil mnohých cestujúcich nový formát cestovných poriadkov na zastávkach MHD. Ako reagujú ľudia na túto zmenu?

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Drvivá väčšina z vás by nový grafikon električiek najradšej zrušila
3
Galéria

Dopravný podnik Bratislava zaviedol nový grafikon od 3. júla. Namiesto presných časov odchodov, v ňom nájdete len interval medzi spojmi. Počas pracovných dní, kedy električky jazdia každých 8 alebo 10 minút, je v cestovnom poriadku uvedený od 8. do 17. hodiny len prvý odchod a časy ďalších spojov sa odvíjajú od uvedeného intervalu.

Medzi mnohými cestujúcimi vyvolala táto zmena búrku nevôle. Našli sa však aj takí, ktorí považujú intervalový cestovný poriadok za úplne bežnú vec. Preto sme sa vás v hlasovaní pýtali, aký máte na nový formát grafikonu názor?

Väčšina je proti

Na základe hlasovania je jasné, že väčšina z vás nepovažuje túto novinku dopravného podniku za „šťastnú“. Až 86 % hlasujúcich nevyhovuje nový formát cestovného poriadku. Podľa nich je to zbytočná zmena, ktorá môže navyše spôsobiť problémy pri cestovaní najmä turistom.

„Do neba volajúca kravina. Nie preto, že treba rozmýšľať a počítať, ale takému turistovi nič nepovie veta – nasledujúci interval,“ myslí si náš čitateľ Branislav. Rovnaký názor zastáva aj Bratislavčan Andrej: „Je to úplný nezmysel "takéto vylepšenie“, hlavne pre turistov zo zahraničia."

Podľa čitateľky Ingrid môže táto zmena narobiť ťažkosti aj seniorom či deťom. „Dospelák si čas vypočíta, stačí malá násobilka. Ale treba počítať s tým, že jazdia aj deti a seniori a pre nich môže byť problém zistiť, kedy im to príde,“

Zo všetkých hlasujúcich vníma nový grafikon pozitívne len 11 %. Argumentujú predovšetkým tým, že je to bežné aj v zahraničí. Navyše, na niektorých miestach sú už aj nové elektronické informačné tabule, ktoré ukazujú časy spojov. „Podľa mňa pohoda, ak sú tie elektronické tabule a je to v centre,“ myslí si Samuel.

Nový formát cestovných poriadkov električiek
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM