Tlačové správy

Ako sa zbaviť večne chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice, garáže alebo vestibulu. Ako sa vysporiadať s problémom „studeného“ prízemia?

Ilustračný obrázok k článku Ako sa zbaviť večne chladnej podlahy
Zdroj: Knauf Insulation

Po prvej vykurovacej sezóne v zateplenom bytovom alebo rodinnom dome môžu vyjsť najavo detaily, na ktoré sa vopred nemyslelo. Jedným z nich bývajú aj úniky tepla do nevykurovanej pivnice, garáže alebo vstupného vestibulu. Ako sa vysporiadať s problémom „studeného“ prízemia?

Najjednoduchším a najúčinnejším riešením je zateplenie stropu priestorov pod najnižším obytným podlažím. Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že zateplenie stropu pivnice či garáže má význam len v súčinnosti so zateplením fasády, pretože inak by nestačilo zamedziť úniku tepla.

Zateplenie stropu šetrí teplo

Na stropy nevykurovaných priestorov pivníc odporúčame použiť tepelnú izoláciu s hrúbkou aspoň 8 až 10 cm, aby bolo zateplenie „vyvážené“. Hrúbka samozrejme závisí od typu izolácie, ktorú si zákazníci vyberú. „Tieto izolácie je možné lepiť celoplošne na stropnú konštrukciu a nie je potrebné ich mechanicky kotviť, čo urýchľuje čas aplikácie. V priestoroch, akú sú spojovacie chodby, spoločné priestory, kde je zvýšený nárok na estetiku je možné na povrch izolácie naniesť farbu,“ vysvetľuje Vladimír Beňo, aplikačný manažér Knauf Insulation.

Šikovné riešenie pre pivnice

Zatepľovacie lamely sú určené špeciálne pre pivničné a garážové stropy, ktoré majú často členitý povrch. Lamely z minerálnej vlny CTL C1 od Knauf Insulation teraz môžete dostať aj s novým lepším súčiniteľom tepelnej vodivosti lambda 0,037 W/m.K. Majú úzky formát s rozmerom 20 × 120 cm, ktorý je ľahký a ideálny pre namáhavú prácu nad hlavou. Ich povrchový nástrek bráni nasiaknutiu vzdušnej vlhkosti z okolitého prostredia, a tým zabezpečuje aj menšiu prašnosť pri manipulácii. Nástrek tiež zabezpečí úsporu lepidla a skrátenie času na realizáciu.

Prečo práve lamely

Lamely majú z pohľadovej strany zrezané všetky 4 hrany, čo na strope vytvára jemný priestorový „ 3 D“ efekt. Tým sa dá do určitej miery vyrovnať nerovnosť podkladu. Tieto výrobky majú vďaka svojej nehorľavosti pozitívny vplyv na požiarnu bezpečnosť stavby a zlepšujú akustické vlastnosti stropnej konštrukcie. V priestore, nad ktorým sa nachádza, pohltí dopadajúci hluk a zabraňuje jeho prenikaniu do vyššieho podlažia.

www.knaufinsulation.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Knauf Insulation
Zdroj: Knauf Insulation
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM