Rôzne

Ako sa správne pripraviť na piknik? Poradíme, na čo všetko by ste mali myslieť

Užite si chvíle s priateľmi na príjemnom pikniku, ktorý bude plný dobrôt. Aby sa z vášho pikniku stala dokonalá súkromná párty, poradíme, ako sa naň pripraviť.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa správne pripraviť na piknik? Poradíme, na čo všetko by ste mali myslieť
3
Galéria
Zdroj: TASR

S príchodom letných dní sa automaticky spája aj pobyt v prírode. Piknik je výborným nápadom na strávenie voľného času so svojou rodinou či kamarátmi počas slnečného dňa. Avšak, aj na taký piknik sa treba vedieť pripraviť, preto vám prinášame niekoľko rád, ako usporiadať najlepší piknik.

Príprava je dôležitá

Po samotnej myšlienke, že zorganizujete vlastný piknik, prichádza množstvo vecí, ktoré musíte zariadiť. Preto je v prvom rade dôležité spraviť si zoznam, aby ste naozaj na nič nezabudli. Piknikový kôš, deka, príbor, jedlo, nápoje, miesto či vymyslenie rôznych zábavných aktivít, sú jedny z najpodstatnejších krokov. Všetko dotvára konečný dojem, ktorý si vaši blízki z pikniku odnesú.

Súčasťou perfektného pikniku je samozrejme jedlo. Preto je naozaj potrebné vybrať správny typ jedla, ale aj jeho spôsob prepravy. Nechceme si predsa zničiť piknik pokazeným jedlom.

Aby ste sa tomuto problému vyhli, odporúčame zabaliť si skôr studené jedlá ako jedlá, ktoré sú tesne pred odchodom varené, pretože tie sa zvyknú rýchlejšie pokaziť. Najlepšie sú sendviče, rôzne šaláty či ovocie, z ktorých si každý niečo vyberie a všetci si pochutia. Ak chcete zabezpečiť, aby pripravené jedlo ostalo dlho čerstvé, použite určite prenosnú chladničku. Ak chladničku nemáte, postačí vám aj piknikový kôš.

Okrem lahodného jedla je dôležitý aj pitný režim, ktorý netreba v horúcich letných dňoch podceňovať. Ak si chcete piknik užiť naplno, pokojne si zbaľte aj víno.

Ilustračný obrázok

Piknik v prírode
3
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM