Tomáš Stupavský Rôzne

Ako postúpil RegioJet s novou linkou Bratislava – Viedeň? Zisťovali sme priamo u dopravcu

Pred dvoma mesiacmi súkromný dopravca RegioJet oznámil, že plánuje spustiť novú autobusovú linku na trase Bratislava – Viedeň. Podľa vyjadrení spoločnosti by mohli žlté autobusy jazdiť medzi dvoma hlavnými mestami už na jeseň a dokonca v hodinovom intervale.

Ilustračný obrázok k článku Ako postúpil RegioJet s novou linkou Bratislava – Viedeň? Zisťovali sme priamo u dopravcu
Zdroj: Dnes24.sk

Autobusy RegioJetu už na Slovensku jazdia na trase Bratislava – Nitra – Banská Bystrica. Ľudia väčšinou služby súkromného prepravcu hodnotia pozitívne a preto sa RegioJet rozhodol, že rozšíri svoje pole pôsobnosti a spojí Bratislavu s rakúskym hlavným mestom.

Prví cestujúci už túto jeseň

„V súčasnosti je linka v procese prípravy. Predpokladáme, že prvých cestujúcich odvezieme na jeseň. Presný termín jej spustenia, ale zatiaľ nepoznáme. Potrebné je ukončiť všetky úradné postupy a počkať na vydanie licencie. Je v našom záujme sprevádzkovať linku v čo najkratšom časovom období,“ uviedol pre Bratislava24.sk hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Prečítajte si tiež: RegioJet prichádza s veľkou novinkou! Plánuje spustiť autobusovu linku na trase Bratislava – Viedeň

Ako ďalej Ondrůj informoval momentálne sa proces udelenia licencie finalizuje. RegioJet však už má pre spomínanú trasu kompletne zabezpečený vozidlový park. Medzi Bratislavou a Viedňou bude premávať 6 luxusných autobusov Volvo Irizar. V súčasnosti prebieha aj nábor nového personálu. Spoločnosť pred spustením linky plánuje ľuďom ukázať novú kampaň, v ktorej budú uvedené všetky informácie o novej linke.

„Autobusy budú spočiatku premávať v pravidelnom hodinovom intervale. Po skúsenostiach z doterajších liniek, ale očakávame zvýšený záujem cestujúcich, na ktorý budeme ihneď reagovať,“ doplnil Ondrůj.

Cena lístka ešte známa nie je

Dopravca predpokladá, že nová trasa bude pre cestujúcich rovnako atraktívna ako linka z Nitry do Bratislavy, kde takisto žlté autobusy spočiatku premávali iba v hodinovom intervale, no neskôr spoločnosť začala pridávať posilové spoje a následne bol upravený cestovný poriadok.

A koľko bude stáť lístok? To zatiaľ ešte RegioJet neprezradil, no Ondrůj informoval, že na trh bude dopravca vstupovať s najvýhodnejšími cenami a najlepším rozsahom služieb.

Zdá sa, že na Slovensku skutočne začína „boj autodopravcov“. Ku príkladu pred mesiacom spoločnosť Slovak Lines „šokovala“ verejnosť, keď oznámila, že z Bratislavy na viedenské letisko, či priamo do hlavného mesta Rakúska si budú môcť cestujúci kúpiť lístok iba za 1 euro.

Prečítajte si tiež: Dopravcovia sa bijú o cestujúcich: Autobusom Slovak Lines z Bratislavy do Viedne za 1 euro

Zdroj foto: STUDENT AGENCY

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM