Tomáš Stupavský Rôzne

RegioJet prichádza s veľkou novinkou! Plánuje spustiť autobusovu linku na trase Bratislava – Viedeň

Žlté autobusy RegioJet budú po novom jazdiť aj do Rakúska. Súkromný dopravca plánuje spustiť novú linku na trase Bratislava – Viedeň. Autobusy RegioJetu by tak mohli spojiť spomínané dve metropoly už na prelome leta a jesene 2015.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet prichádza s veľkou novinkou! Plánuje spustiť autobusovu linku na trase Bratislava – Viedeň
Zdroj: TASR

Okrem pravidelnej linky na trase Bratislava – Nitra – Banská Bystrica chce RegioJet zriadiť nové autobusové spojenie medzi dvoma hlavnými mestami. To by malo každú hodinu spájať Bratislavu a Viedeň.

„Našim cieľom je spustiť túto linku čo najskôr, no reálne to vidíme, že prvé autobusy by mohli začať jazdiť na prelome leta a jesene 2015,“ povedal pre Bratislava24.sk hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Ako nám ďalej Ondrůj prezradil cena lístka bude určite atraktívna pre cestujúcich, kdeže súkromný prepravca vstúpi na trh ako nový hráč, čiže potrebuje prilákať nových zákazníkov.

V súčasnosti sa do Viedne môžete z Bratislavy dostať dopravcom Slovak Lines. Celý lístok stojí 7,70 € a zľavnený 6,90 €.

Posilnenie spojov

Okrem toho chce RegioJet posilniť počet spojov na vyťažovanej trase Bratislava – Nitra – Banská Bystrica. Cieľom spoločnosti je chodiť ráno z Nitry v 15 minútových intervaloch a popoludní každých 30 minút v smere z Bratislavy.

RegioJet taktiež obdržal novo vydanú licenciu na prevádzkovanie tejto linky. Legislatívne tak spoločnosť vyhovuje všetkým náležitostiam prevádzkovania autobusovej linky Banská Bystrica – Nitra – Bratislava. „Drobná chyba v prodcedúre vydávania licencie bola v súlade s názorom prokurátora Banskobystrického samosprávneho kraja opravená a RegioJet má platnú licenciu vydanú 100 percent podľa zákona,“ hovorí majiteľ RegioJetu Radim Jančura.

Autobusy RegioJetu začali premávať na linke z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy a späť 2. februára 2015. V súvislosti s plánovaním posilnením spojov a s prípravami na novú linku Bratislava – Viedeň vyhlásila spoločnosť nábor nových zamestnancov na vodičov aj členov palubného personálu.

Prečítajte si tiež: Pre vysoký záujem pridáva RegioJet na trase Bratislava – Nitra ďalšie autobusové spoje

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM