Rôzne

Ako pestovať ekologicky aj v petržalskom paneláku? Dozviete sa na Festivale záhrad

Floristické minisvety, zbierka hmyzu, výstava bonsajov aj tipy, ako pestovať ekologicky aj v paneláku! To všetko vás čaká na Festivale záhrad 2018!

Ilustračný obrázok k článku Ako pestovať ekologicky aj v petržalskom paneláku? Dozviete sa na Festivale záhrad
12
Galéria

To, že bývate v paneláku, ešte neznamená, že si na balkóne nemôžete okrem muškátu vypestovať aj vlastnú zeleninu či ovocie. Ak neviete, ako na to, príďte na tretí ročník Festivalu záhrad.

Zdravie zo záhrady

Festival záhrad 2018 bude tematicky zameraný na zdravie zo záhrady. Naučíte sa, ako uplatniť princípy permakultúry a pestovať ekologicky aj v paneláku. Na výber budú desiatky letničiek, ktoré vášmu balkónu dodajú ten správny kvetinový šmrnc.

Leitmotívom tohtoročného festivalu sa stal „zodpovedný prístup k prírode“. Ten budú prezentovať floristi, záhradní architekti aj predajcovia, ktorí vám zároveň odovzdajú cenné rady a tipy. Čaká na vás aj množstvo prednášok aj workshopov.

Floristické minisvety a zbierka hmyzu

Floristické minisvety maliara a profesionálneho vizuálneho umelca Alexa Zelinu vás očaria! Tento talentovaný umelec sa venuje tvorbe rastlinných terárií – svetov. Každý z nich dotvára postavičkami a miniatúrami na príbeh s myšlienkou. Svety Alexa Zelinu nie sú len peknou ozdobou na polici alebo parapete, ale nesú obsah, ktorý reaguje na život okolo nás. Presvedčte sa sami!

Nenechajte si ujsť ani pestrofarebnú výstavu zbierky hmyzu Karola Hlavenku, vďaka ktorej budete môcť nahliadnuť do ríše hmyzu. Dozviete sa napríklad, ako sa z malého vajíčka stane húsenica a z húsenice krásny motýľ.

Páči sa vám japonské umenie miniaturizácie stromov a ich pestovanie v miskách? Na Festivale záhrad 2018 nebude chýbať dokonca ani DANUBIUS BONSAI KLUB s výstavou najrôznejších bonsajov.

Bory Mall / 14. – 15. apríl / vstup voľný

Festival záhrad
12
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM