Michaela Katonová Krimi

Pôjde kontroverzný policajt za mreže?

Ľuboš T., neslávne známy z videa, na ktorom zasiahol proti vodičke pri cestnej kontrole na Dolnozemskej ulici v Bratislave, sa postaví pred súd.

Ilustračný obrázok k článku Pôjde kontroverzný policajt za mreže?
Zdroj: TASR

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji minulého roka pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Za obmedzovanie osobnej slobody si môže posedieť tri až osem rokov, dva až päť rokov hrozí v prípade preukázania viny vo veci zneužívania právomoci verejného činiteľa.

„V tejto chvíli Okresný súd Bratislava V neeviduje žiadnu závadu v konaní pre hlavné pojednávanie na deň 23. februára 2016,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Obžalovaný svoju vinu odmieta.

Neslávne známy videozáznam

Bratislavský policajt Ľuboš T. je neslávne známy zo zverejneného videozáznamu, v ktorom nasadzoval putá mladej žene. Počas cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke v októbri 2014 sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

„Počas služobnej činnosti mal na vodičku kričať, vulgárne sa voči nej vyjadrovať a bezdôvodne vyhrocovať komunikáciu, pričom mal narušiť aj jej osobnú zónu, keď k poškodenej bezdôvodne pristúpil a kričiac na ňu sa priblížil tesne k jej tvári. Na čo medzi nimi došlo k drobnému kontaktu, keď ho ona reflexívne odtlačila zo svojej bezprostrednej blízkosti,“ uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Obvinený mal podľa nej túto situáciu využiť na neodôvodnené použitie donucovacích prostriedkov. „Potom mal dať pokyn svojmu kolegovi, aby jej nasadil putá. Putá mali nasadiť aj jej dcére a pod zámienkou zistenia totožnosti ich následne predviedli na obvodné oddelenie,“ opísala situáciu v roku 2014 Dobiášová. Dcéra vodičky si všetko nakrútila na mobilný telefón.

Na cesty sa vrátil ako taxikár

Ľuboša T. obvinili a na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov. "Podľa senátu odvolacieho súdu dôvody tzv. kolúznej väzby pominuli. Poškodené osoby, ako aj rozhodujúci svedkovia vo veci už opakovane vypovedali, preto dôvodná obava z možného ovplyvňovania svedkov pominula. Rozhodnutie je právoplatné,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak po tom, čo bývalého policajta prepustili 11. decembra 2014 z väzby.

Ľuboš T. sa po prepustení zamestnal ako taxikár. Ešte ako policajt si práve taxikárov často bral na mušku. Taxislužba, v ktorej pracoval funguje tak, že vodič si na 12 hodín za poplatok 30 eur požičia auto a okrem tankovania nemá iné náklady. Expolicajtovi sa tento biznis podľa všetkého oplatil. Oficiálne sťažnosti údajne na neho neboli.

Zdroj:TASR / Dnes24

Prečítajte si tiež: Obvineného policajta, známeho z kontroverzného videa, prepustili z väzby

Foto ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM