KAW Rôzne Správy

Ako by ste nazvali šiesty most cez Dunaj? Zapojte fantáziu, možno vyberú práve váš tip!

Minister dopravy Andrej Doležal vyzýva verejnosť, aby vymyslela názov pre ďalší most v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Ako by ste nazvali šiesty most cez Dunaj? Zapojte fantáziu, možno vyberú práve váš tip!
Zdroj: TASR

Prechod cez Dunaj v rámci výstavby D4 zahŕňa štyri navzájom spojené mosty. V týchto dňoch sa dva zo štyroch mostov na D4R7 spojili, čo predstavuje významný krok pri stavbe obchvatu. Most prepája dve veľké časti Dunajského súmostia – hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever. Dokončený by mal byť už na budúci rok.

Vymyslite názov mosta

Dokončenie tohto míľnika si prišiel v utorok pozrieť aj minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten prizval aj svojho predchodcu vo funkcii Árpáda Érseka (Most-Híd).

Minister dopravy Andrej Doležal po prehliadke mosta vyzval verejnosť na sociálnej sieti, aby vymyslela názov pre vznikajúci most.

„Keďže tento most ešte nemá názov, budem rád, ak nám ho pomôže vybrať verejnosť. Prosím napíšte do komentára pod tento príspevok svoj návrh názvu a desať návrhov s najväčším počtom lajkov sa dostane do užšieho výberu, z ktorého bude opäť verejnosť vyberať ten víťazný,“ vyzýva ľudí Doležal.

Osobnosť či lokalita?

Minister by osobne preferoval názov, ktorý vyjadruje príslušnosť k určitej lokalite alebo odkazuje na veľkú osobnosť národného významu.

„Keďže ten most je na konci dňa financovaný z verejných zdrojov, tak by mohla aj verejnosť prispieť svojimi návrhmi na názov tohto mosta,“ skonštatoval Doležal v stredu po rokovaní vlády. Takýto strategický most, ktorý súvisí s budovaným obchvatom D4/R7, by podľa neho mal mať nadčasové meno.

Vhodný by bol podľa neho aj názov, ktorý vyjadruje príslušnosť k Rusovciam, napríklad Gerulata. „Dunajský most, Dlhý most, viem si predstaviť Most Alexandra Dubčeka aj Milana Rastislava Štefánika,“ priblížil ďalšie tipy.

Medzi návrhmi na sociálnej sieti sa vyskytol napríklad aj Most Chucka Norrisa. Doležal v tejto súvislosti pripomenul pravidlo, že mosty sa nenazývajú podľa žijúcich osobností. „Keby som to chcel odľahčiť, tak môžeme Chucka Norrisa zavolať na otvorenie tejto stavby,“ dodal minister.

Svoje návrhy môžete písať do 15.júla. Určite stojí za to zapojiť fantáziu!

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM