Eva Sládková Správy Samospráva

Akej farby chcete zábradlia v Bratislave? Hlasujte!

Koronačas sa dá využiť aj na skrášlenie mesta. Možno ste si všimli, že lavičky, zábradlia a napríklad aj smetné koše v centre Bratislavy dostávajú novú tvár.

Ilustračný obrázok k článku Akej farby chcete zábradlia v Bratislave? Hlasujte!
Zdroj: Zuzana Aufrichtová FB

„Pustili sme sa do repasu poškodených s počarbaných lavičiek. Čistíme zábradlia a mestský mobiliár,“ uviedla starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Hlasujte

Na stránke mestskej časti už čoskoro budeme môcť zahlasovať, aké zábradlia by sme chceli v meste mať.

„Mali by mať farebnosť, ktorá zapadá do urbanizovaného prostredia a zvyšuje kvalitu verejného priestoru, alebo preferujete výraznú červeno-bielu kombináciu vnímateľnú pre chodcov aj vodičov v záujme bezpečnosti?“ pýta sa pani starostka.

Rozlíšiteľné?

Možností je viac. Zábradlia by napríklad mohli mať jednotnú vizáž. Prípadne v jednotlivých mestských častiach by mali vlastné farby.

„Alebo je lepšie odlíšiť ich podľa typu prostredia? Napríklad iné pre historické, prírodné, obytné, či biznis zóny?“ inšpiruje Zuzana Aufrichtová, s tým, že možno by stálo za zváženie farebne odlíšiť aj to, o ktoré sa starajú samosprávy mestských častí a o ktoré mesto.

Otázok je veľa a Staré Mesto si počká na názory občanov. „Čo je však isté, o čom nediskutujme je, že by mali byť aj zábradlia udržiavané a čisté. Tak ich čistíme,“ uzavrela s úsmevom Zuzana Aufrichotvá.

Staré Mesto čistí lavičky a zábradlia
3
Galéria
Zdroj: Zuzana Aufrichtová FB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM