Tomáš Stupavský Rôzne

Aké počasie nás v Bratislave čaká nasledujúce dni? Vo štvrtok a v piatok opäť očakávajme husté sneženie

Už sa zdalo, že zima Bratislavu ani poriadne nezasiahne a v sobotu večer nás Perinbaba prekvapila výdatnou nádielkou. Sneženie zasiahlo naše hlavné mesto aj dnes ráno a podľa ďalšej predpovede počasia to nebolo posledné v tomto týždni.

Ilustračný obrázok k článku Aké počasie nás v Bratislave čaká nasledujúce dni? Vo štvrtok a v piatok opäť očakávajme husté sneženie
Zdroj: TASR

Začiatkom januára prišla prvá fáza pravej zimy, ktorá priniesla do Bratislavy okrem občasného sneženia aj mínusové teploty. Nasledovalo výrazne oteplenie a už aj tí najväčší optimisti si mysleli, že Perinbaba tento rok na hlavné mesto nejako pozabudla.

Zmena prišla v sobotu, keď výdatné snehové zrážky zafarbili našu západnú metropolu do biela. Dnešné ráno sa stalo niečo podobné. Na všetkých cestách sa objavila vrstva kašovitého snehu, ktorý zapríčinil, že v ranných hodinách došlo ku komplikácií v premávke bratislavskej MHD. Čo nás čaká ďalšie dni?

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: V Devínskej Novej Vsi sa čerstvo napadaný sneh stále drží

„Dá sa prakticky povedať, že Bratislavu čaká druhá fáza zimného obdobia. Streda by sa mala obísť bez zrážok a najvyššia denná teplota by mala vystúpiť na 0 až +2 stupne. Vo štvrtok popoludní očakávajme prvé snehové prehánky, no hlavne v piatok bude počas celého dňa husto snežiť,“ informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Podľa ďalších informácií SHMÚ, denné teploty po zvyšok týždňa budú prijateľné. Vo štvrtok sa budú pohybovať v rozmedzí –1 až +4 stupne. V piatok by teplota mala byť približne rovnaká, no SHMÚ na tento deň vydal výstrahu prvého stupňa.

Nočné teploty môžu poklesnúť až na –10 stupňov. Najchladnejšie bude pochopiteľne tam kde sa bude udržiavať sneh.

Víkend by už nemali poznačiť zrážky a napríklad v sobotu by sa mohlo na oblohe ukázať aj slnko. V nedeľu predbežná predpoveď počasia hovorí, že by malo byť polooblačno s maximálnou dennou teplotou nula stupňov.

Prečítajte si tiež: Zima robí opäť neplechu. Kvôli hustému sneženiu mešká MHD 10 až 20 minút

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM