Rôzne

Aké bude okolie električkovej trate? Petržalčania sa stretnú s hlavnou architektkou Bratislavy

Čo vznikne okolo električky, kde je dnes stavebná uzávera? Ako bude vyzerať Centrálny park Petržalky? Príďte sa aj vy porozprávať o budúcnosti mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Aké bude okolie električkovej trate? Petržalčania sa stretnú s hlavnou architektkou Bratislavy
8
Galéria
Zdroj: Petržalský okrášľovací spolok

Ak vám nie je ľahostajná budúcnosť Petržalky, nájdite si čas na štvrtkovú diskusiu s hlavnou architektkou Bratislavy Ingrid Konrad. Témou rozhovorov bude spracovávaná štúdia okolia budúcej trate električky.

Diskutujte s hlavnou architektkou

Petržalský okrášľovací spolok organizuje spomínané stretnutie 1. marca o 17:00 hod. v Monsters café na Rusoveckej ceste v budove Petržalska city.

"Budeme hovoriť o budúcnosti električky a jej okolia s hlavnou architektkou mesta Ingrid Konrad a ďalšími hosťami. Čo vznikne okolo električky, kde je dnes stavebná uzávera? Čo chcú občania? Predstavíme aj vznikajúci Centrálny park Petržalky, pozývajú organizátori na diskusiu.

Príďte sa aj vy podeliť o svoj názor na to, ako by dlhodobo prázdne územie malo v budúcnosti vyzerať a aké funkcie by malo plniť. Hlavná architektka Bratislavy v týchto dňoch získava názory Petržalčanov aj elektronicky formou dotazníkov. Živá diskusia však ponúkne možnosť opýtať sa kompetentných na spomínanú problematiku priamo.

Diskutujte v Arche

Bratislavčania sa môžu zapojiť do riešenia centrálnej rozvojovej osi Petržalka aj v stredu 28. februára o 17:00 hod., kedy sa v priestoroch Archa na Uršulínskej ulici v Bratislave bude konať verejné prerokovanie zadania urbanistickej štúdie. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer. Podujatie bude spojené s prezentáciou analýzy a problémov súčasného stavu územia.

Vyplňte dotazník

Hlavné mesto vo februári sprístupnilo aj na webe www.participacia-petrzalka.bratislava.sk dotazník, prostredníctvom ktorého chce zistiť, aké očakávania i nároky kladú na centrálnu petržalskú zónu samotní obyvatelia. Zadanie urbanistickej štúdie je zverejnené na webovej stránke bratislavskej samosprávy v časti Rozvoj mesta – Hlavná architektka, a je tiež k nahliadnutiu na magistráte, v kancelárii prvého kontaktu.

Pripomienky k predloženému zadaniu urbanistickej štúdie, prípadne námety a podklady, ktorými je potrebné sa pri spracovaní urbanistickej štúdie zaoberať, môže verejnosť poslať do 19. marca na adresu magistrátu alebo mailom na architekt@bratislava.sk.

Petržalka City
8
Galéria
Zdroj: Alexy&Alexy / ASB.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM