Správy

Akadémia médií sa topí v problémoch. Ministerstvo školstva posiela kontrolu

Ministerstvo školstva posiela do Akadémie médií, odbornej vysokej školy mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave kontrolu. Posúdiť chce jej spôsobilosť na uskutočňovanie bakalárskych študijných programov.

Ilustračný obrázok k článku Akadémia médií sa topí v problémoch. Ministerstvo školstva posiela kontrolu
Zdroj: TASR

Rezort disponuje informáciami o výkone exekúcie na tejto škole i o probléme s doručovaním korešpondencie. Ministerstvo plánuje preveriť aj nakladanie s dotáciou na podporu študentov, ktorá bola vysokej škole poskytnutá na zabezpečenie zákonných nárokov študentov, ide najmä o sociálne štipendiá.

„Podľa informácií rodičov, ktorí sa ministerstvu školstva ozvali, ich totiž študenti nedostávajú, hoci im mali byť priznané,“ hovorí minister školstva Juraj Draxler. Ministerstvo na sociálne štipendiá pre školu vyčlenilo v roku 2015 celkovo 24 095 eur a na motivačné štipendiá ďalších takemer 4-tisíc eur.

Rezort školstva zároveň požiadal Akreditačnú komisiu o preverenie podmienok uskutočňovania akreditovaných študijných programov na Akadémii médií, odbornej vysokej škole mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave. Dôvodom sú pochybnosti či sú tieto programy v súčasnosti uskutočňované v súlade s ich akreditáciou.

Škola má momentálne akreditované bakalárske študijné programy – marketingová komunikácia a mediálna komunikácia. „V prípade magisterských študijných programov mediálne štúdia, denná a externá forma, bolo rozhodnuté o pozastavení akreditácie, preto na uvedené štúdium nie je možné prijímať nových študentov,“ podotkla hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Na základe zistení Akreditačnej komisie ministerstvo zrealizuje ďalšie kroky, ktoré môžu viesť až k odňatiu štátneho súhlasu, a teda k ukončeniu činnosti tejto súkromnej vysokej školy.

Prečítajte si tiež: Nespokojní učitelia opäť vyjdú do bratislavských ulíc, na zlú situáciu v školstve upozornia bubnovaním

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM