Rôzne Správy

Ak hľadáte prácu, najväčšie šance máte v Bratislavskom kraji: TIETO profesie sú veľmi žiadané

V regióne hlavného mesta zamestnávatelia ponúkajú plat v priemere 1416 eur. Vyplýva to z aktuálnych štatistík pracovného portálu Kariéra.sk.

Ilustračný obrázok k článku Ak hľadáte prácu, najväčšie šance máte v Bratislavskom kraji: TIETO profesie sú veľmi žiadané
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V Bratislavskom regióne je uverejnených viac ako 12 000 voľných pracovných miest. Najviac pracovných príležitostí v danom kraji je za sektory obchod, výroba, strojárstvo a logistika. V regióne hlavného mesta zamestnávatelia ponúkajú plat v priemere 1416 eur. Vyplýva to z aktuálnych štatistík pracovného portálu Kariéra.sk.

Logistika aj IT

Na ich portáli je aktuálne 37 204 voľných pracovných miest v SR, z čoho 12 106 je dostupných v Bratislavskom kraji. V danom regióne nájdu ľudia žijúci na Slovensku najviac pracovných možností v rôznych odvetviach a zároveň s vyšším platom v porovnaní s inými krajmi. V Bratislavskom kraji je výška najvyššej ponúknutej mzdy podľa portálu 8000 eur.

„Príležitosť zamestnať sa nájdu uchádzači v takmer všetkých pracovných odvetviach, v administratíve, bankovníctve, cestovnom ruchu, doprave, logistike, IT, manažmente, obchode, výrobe a ďalších odvetviach,“ vymenúva riaditeľ portálu Peter Libuša.

Pozície

Firmy v bratislavskom regióne za posledný rok najviac obsadzovali pracovné miesta odvetví obchod a výroba. K veľmi obsadzovaným sektorom patrí aj strojárstvo, technika a rozvoj a tiež zasielateľstvo, doprava a logistika. Päticu týchto odvetví uzatvárajú reality a stavebníctvo.

Ľudia sú ochotní sa za prácou presťahovať do Bratislavy, urobilo by tak 38 % opýtaných, čo vyplynulo z prieskumu portálu, na ktorom sa zúčastnilo 3200 respondentov. Pýtali sa ich, aké mesto by si vybrali, ak by mali možnosť presťahovať sa za prácou v rámci Slovenska. Najviac ľudí by si vybralo práve hlavné mesto.

Na druhom mieste podľa dopytovania boli Košice s 29-percentným zastúpením odpovedí. V Košickom kraji je priemerný plat 1137 eur a výška maximálnej ponúknutej mzdy na základe portálu 4000 eur.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM