Tomáš Stupavský Samospráva

Ak chcete v Dúbravke prihlásiť svoje dieťa do škôlky, máte na to tento týždeň

Dúbravčania, ktorí chcú svoje dieťa umiestniť od septembra do škôlky, musia tento týždeň stihnúť podať žiadosť. V materských školách mestskej časti prijímajú žiadosti vo štvrtok a v piatok (12.3 - 13.3.), v oboch dňoch od 15.00 do 17.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Ak chcete v Dúbravke prihlásiť svoje dieťa do škôlky, máte na to tento týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

„Žiadosť sa dá získať v materskej škole, na stránke mestskej časti alebo na stránke škôlky, vyplnenú ju však treba aj s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od pediatra priniesť osobne,“ pripomenula v tejto súvislosti hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. „Potrebné je tiež priniesť občiansky preukaz na nahliadnutie z dôvodu pobytu,“ dodala.

O prijatí či neprijatí rozhodne riaditeľ MŠ do 30. apríla. Prednostne musia materské školy podľa zákona prijímať päťročné deti a deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou.

Dúbravka je v súčasnosti zriaďovateľom desiatich materských škôl a v 40 triedach je dokopy 937 detí. Podľa Ľubici Szilasiovej, poverenej riadením oddelenia školstva, kultúry a športu Miestneho úradu Bratislava-Dúbravka, bude maximálna kapacita naplnená aj prostredníctvom tohtoročných žiadostí.

Ani v tomto roku však nemusí byť maximálne uspokojená požiadavka rodičov. O umiestnenie detí do škôlky je v Dúbravke každoročne doslova boj. „V minulom školskom roku nebolo umiestnených 104 detí,“ pripomenula Szilasiová, pričom dodala, že napríklad pred tromi rokmi nedovolili kapacity materských škôl prijať až 160 detí.

„Potrebovali by sme určite minimálne ešte jednu štvortriednu materskú školu pre asi 96 detí,“ dodáva Szilasiová.

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič v tejto súvislosti uviedol, že zámerom mestskej časti je obnoviť budovy škôlky na Fedákovej ulici. „Požiadali sme už o štátnu dotáciu,“ informoval Zaťovič.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM