Rôzne

Aj držitelia preukazov protifašistického odboja budú cestovať bezplatne

K vybranej skupine cestujúcich, ktorí majú nárok na bezplatné cestovanie, sa pridávajú aj držitelia preukazov protifašistického odboja a ich príbuzní.

Ilustračný obrázok k článku Aj držitelia preukazov protifašistického odboja budú cestovať bezplatne
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava na svojej webovej stránke informuje, že od 1. septembra 2016 sa k vybranej skupine cestujúcich, ktorí majú nárok na bezplatné cestovanie, pridávajú aj držitelia preukazov protifašistického odboja a ich príbuzných v prvom rade – manžel, manželka, brat, sestra a deti.

DPB, a. s. informuje vybranú skupinu cestujúcich, že na bezplatné cestovanie je potrebné vybavenie si bezkontaktnej čipovej karty.

Od 1. septembra 2016 platia 100-percentné zľavy na cestovanie na zóny 100 + 101 pre túto vybranú skupinu cestujúcich a ich rodinných príslušníkov, ktorí majú trvalý pobyt v Bratislavskom samosprávnom kraji a sú držiteľmi bezkontaktnej čipovej karty – držitelia preukazov protifašistického odboja a ich príbuzných v prvom rade.

Potrebujete bezkontaktnú čipovú kartu

Táto skupina sa pri vybavení bezkontaktnej čipovej karty, s ktorou cestuje bezplatne, preukazuje osvedčením podľa zákona č. 255/1946 Zb. a preukazom totožnosti, z ktorého je zrejmá adresa trvalého bydliska.

Bezkontaktné čipové karty si cestujúci vybavia na ktoromkoľvek predajnom mieste DPB, a. s., ale aj na predajniach Slovak Lines alebo prostredníctvom e-shopu na webovej stránke DPB, a. s.

V prípade, že títo cestujúci majú v súčasnej dobe zakúpený predplatný cestovný lístok, požiadajú na základe písomnej žiadosti v sídle DPB, a. s. na Olejkárskej ulici č.1 v Bratislave na oddelení tarifných služieb o vrátenie alikvotnej čiastky za už kúpený predplatný cestovný lístok v zmysle článku C.2 platného Prepravného poriadku IDS BK.

DPB, a. s. pripomína, že od 1. mája 2016 platia 100-percentné zľavy na cestovanie na zóny 100 + 101 pre tieto vybrané skupiny cestujúcich, ktorí majú trvalý pobyt v Bratislavskom samosprávnom kraji a sú držiteľmi bezkontaktnej čipovej karty:

  • pre držiteľov preukazov ŤZP a ŤZP-S
  • pre držiteľov Diamantovej plakety prof. MUDr. Jánskeho
  • pre držiteľov preukazov účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov a ich príbuzných v prvom rade (manžel, manželka, brat, sestra, deti), narodených pred 17. 11. 1989

Čítajte aj: Polícia upozorňuje na dočasnú zmenu dopravného značenia

Zdroj: DPB, a. s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM