Rôzne Správy

ADRA Slovensko zbiera trvanlivé potraviny pre rodiny v núdzi. Pomôcť môžete každý

Potraviny sú určené pre ľudí, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy a začínajú nový život v bezpečí na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku ADRA Slovensko zbiera trvanlivé potraviny pre rodiny v núdzi. Pomôcť môžete každý
Zdroj: ADRA Slovensko

Trvanlivé potraviny ako cestoviny, múka, ryža, cukor, strukoviny, obilniny, čaje, konzervovaná zelenina alebo ovocie. To všetko môžu darovať ľudia na Slovensku do zbierky suchých potravín – ADRA špajze pre trinásť rodín v núdzi. Zbierku organizuje ADRA Slovensko, ktorá pomáha núdznym vo svete aj doma už 25 rokov.

Pomoc v núdzi

Potraviny sú určené pre ľudí, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy a začínajú nový život v bezpečí na Slovensku. Vyzbierané potraviny pomôžu daným rodinám prekonať ťažšie obdobie. Neotvorené trvanlivé potraviny, ktoré sú v záruke, môžu ľudia priniesť osobne alebo poslať poštou na adresu ADRA Slovensko – ADRA špajza, Sabinovská 8, 821 02 Bratislava – Ružinov. Čas majú do 8. augusta. Do zbierky možno prispieť aj ľubovoľnou finančnou čiastkou.

„Potraviny z ADRA špajze odovzdáme osobne našim klientom a klientkám, teda tým, ktorí to najviac potrebujú. Prinesenie hoci iba jednej škatuľky čaju či konzervy s hráškom sa ráta. Do zbierky sa môžete zapojiť individuálne, ale môžete osloviť aj svoje okolie,“ uviedol riaditeľ organizácie ADRA Slovensko Daniel Kaba.

Snažia sa integrovať

Do projektu STEP 3 organizácií ADRA Slovensko a OZ Marginal sú zaradení ľudia, ktorí museli utiecť pred vojnou a prenasledovaním zo svojich domovín, neskôr získali medzinárodnú ochranu a teraz sa s podporou organizácií snažia integrovať na Slovensku.

„Povinne navštevujú kurzy slovenského jazyka, objavujú našu kultúru, vytvárajú si nové priateľstvá. Nejde o žiadne vlny, prílivy či masy, ako často strašia niektoré médiá a politici. Ide o stodvadsať osôb, ktorým ADRA pomáha nájsť si školu, prácu, bývanie, vybaviť úradné veci. Okrem právnej a psycho-sociálnej pomoci teraz potrebujú aj podporu širšej verejnosti – vašu pomoc,“ zdôrazňuje organizácia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM