Tlačové správy

5 nevyhnutných nástrojov, ktoré nesmú chýbať v debne na náradie

Remeselníkov je dnes málo a ich čas je drahý. Preto sa ich neoplatí volať pri každej maličkosti. Čo môžete, urobte si sami. Poradíme vám, aké nástroje vám uľahčia domáce opravy. Čo by teda rozhodne nemalo chýbať v žiadnej debne na náradie?

Ilustračný obrázok k článku 5 nevyhnutných nástrojov, ktoré nesmú chýbať v debne na náradie
Zdroj: pixabay.com

Pri nákupe nového náradia nastáva otázka, či si jednotlivé kúsky vyberať zvlášť, alebo siahnuť po kompletnej sade. Kvalitné sady môžu vyjsť aj na niekoľko sto eur, pre laikov sú ale určite vhodnejšie. Skúsení domáci majstri, ktorí vedia, čo potrebujú, zasa radšej siahnu po kusovom náradí.

1. Skrutkovač

Uvoľnil sa vám úchyt dvierok, potrebujete dotiahnuť poličku alebo len rozmontovať detskú hračku? Práve pre takéto prípady by ste mali mať vždy po ruke aspoň základné skrutkovače – krížový a plochý, a to v rôznych veľkostiach.

2. Imbusy

Hlavne pri zostavovaní nábytku využijete tzv. imbusové kľúče, ktoré slúžia aj na povoľovanie a uťahovanie skrutiek.

3. Kľúče

Nie tie do zámky, ale na uťahovanie a povoľovanie skrutkových rozoberateľných spojov. Najčastejšie využijete maticové a prstencové. Chýbať by vám nemal ani tradičný hasák pre inštalatérske prá­ce.

4. Kladivo

Klinec do steny možno pritĺcť kadečím – topánkou, paličkou na mäso alebo kameňom. Najlepšie vám ale poslúži staré dobré kladivo.

5. Aku vŕtačka

Aku vŕtačka dokáže uľahčiť život každému domácemu majstrovi. Okrem drobného vŕtania zvláda aj uťahovanie a povoľovanie skrutiek, čo ocenia hlavne vaše unavené ruky. Aku vŕtačky sú navyše skladné a bez zbytočných káblov. Ak sa chystáte aku vŕtačku využívať namiesto skrutkovačov, kúpte si spoločne s ňou príslušné bity.

Buďte pripravení na najbežnejšie domáce pohromy. Vybavení základným náradím si hravo poradíte s každou nepríjemností.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: MERXU
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM