Tlačové správy

3 rady pri kúpe kvalitného matraca + TIPY ako ušetriť

Kúpa matraca, ktorý je ideálny pre vaše telo a potreby spánku, je jednou z najúžasnejších investícií, ktoré pre svoje fyzické a duševné zdravie môžete urobiť. V skutočnosti to, ako sa cítite počas dňa, závisí od toho, čo sa deje, keď spíte.

Ilustračný obrázok k článku 3 rady pri kúpe kvalitného matraca + TIPY ako ušetriť
Zdroj: prasit2512/shutterstock.com

Počas spánku vaše telo pracuje na podpore zdravých funkcií mozgu a udržiavaní fyzického zdravia. Nedostatočný, alebo narušený spánok môže mať okamžitý alebo dlhodobý vplyv na vašu telesnú aj duševnú pohodu. To všetko a fakt, že strávime asi tretinu nášho života spánkom, len podčiarkuje potrebu výberu naozaj kvalitného matraca, ktorý vyhovuje VAŠIM spánkovým potrebám a zvyklostiam. Urobte nesprávne rozhodnutie a riskujete, že skončíte so zbytočne drahým matracom, ktorý je nepohodlný, neposkytuje oporu, alebo nedokáže obstáť v skúške času bez ochabnutia a zmäknutia.

Ide o džungľu s množstvom zbytočného hluku v obchodoch aj online o tom, čo je „najlepší“ matrac. Pravdou je, že neexistuje „najlepší“, ktorý bude fungovať dokonale pre každého. Matrac, ktorý je ideálny pre vás, sa bude líšiť od toho, ktorý bude vyhovovať osobe, ktorá stojí vedľa vás. Dúfame, že naše nasledujúce rady vám pomôžu pochopiť ako môže vaše telo ovplyvniť výber a že vás dostanú na cestu, ktorá vedie k pokojnému a ničím nerušenému spánku. A nielen to, prezradíme vám aj tipy ako na tejto, nie malej, investícii ušetriť. Áno, najjednoduchšie je využiť zľavy a kupóny pre lacnejší nákup, ale my poznáme aj iné triky…

Zdroj: Natalya Erofeeva/shutterstock

Ešte predtým ako začnete…

Konzultujte so svojím lekárom. Ak máte akékoľvek zdravotné problémy, ako je bolesť chrbta alebo spánkové apnoe, ešte pred tým, ako by ste začali s výberom, poraďte sa so svojím lekárom alebo fyzioterapeutom. Ich odporúčanie by mohlo byť smerodatné, ale nezabudnite, že nie sú odborníkmi na matrace. Rovnováha medzi lekárskou radou a radou odborníka na matrace vám však pomôže urobiť to najlepšie rozhodnutie pre vás a exaktne pre vaše potreby.

Ako teda nájsť ten ideálny matrac?

1.Spravte prieskum sveta matracov

Keď pochopíte výhody a potenciálne nevýhody každého typu matraca, malo by vám to pomôcť rozhodnúť, ktorý je pre vás najvhodnejší. V tomto (ako takmer vo všetkom) vám môže byť nápomocný aj internet. Na jeho stránkach vždy nájdete aktuálne testy matracov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa.Tu sú niektoré z najpopulárnejších typov matracov, z ktorých si môžete vybrať:

Pružinové matrace

Tento typ matracov bol kedysi spánkovým štandardom. Mal ich každý. A hoci v súčasnosti existuje na trhu množstvo ďalších alternatív, matrace s pružinami sú stále jednou z možných volieb. V súčasnosti už majú ich pružiny rôzne tvary a vzory, ktoré určujú úroveň podpory a pohodlia, ktoré poskytujú.

Zrejmým plusom pružinového matraca je to, že je to jedna z najdostupnejších možností ponuky. Čiastočne aj kvôli zníženiu dopytu v dôsledku mnohým ďalších eventualít, ktoré majú potenciál byť pohodlnejšie a lepšie pre celkové zdravie. Ďalším aspektom je skutočnosť, že tieto matrace vydržia desaťročia, sú mimoriadne odolné. Keďže pružiny sú obvykle vyrobené z rôznych druhov kovov, majú tendenciu udržiavať si svoj tvar po mnoho rokov. Pružinové matrace môžu však byť hlučnejšie ako iné, čo by mohlo narušiť spánok pri pohybe vašom, alebo vášho partnera.

Pre koho sú ideálne? Pre spáčov, ktorí chcú silnú podporu, odolnosť, chladenie a skvelé pruženie. Majú tiež vynikajúcu podporu okrajov.

Zdroj: White Jack/shutterstock.com

Matrace z pamäťovej peny

Matrace s pamäťovou penou sú novinkou na trhu a stále získavajú na popularite. Tieto matrace poskytujú skvelú podporu, keďže sa prispôsobujú tvaru tela a kopírujú ho. Mnoho ľudí to považuje za pohodlnejšiu alternatívu v porovnaní s pružinovými matracmi. Ďalšou jedinečnou vlastnosťou pamäťovej peny sú jej schopnosti izolovať pohyb. To znamená pokojnejšiu noc pre partnerov, pretože prehadzovanie a otáčanie sa jedného neovplyvňuje spánok druhého – a toto neponúka žiadna iná možnosť na trhu.

Penové matrace však nemusia byť pre vás vhodné, ak máte tendenciu sa v noci príliš zahriať. Nie sú dokonalé v prepúšťaní vzduchu, čo znamená, že udržujú vaše telo v teple a zahrievajú vás.

Pre koho sú ideálne? Pre spáčov, ktorí potrebujú zmiernenie tlaku a dobrú podporu.

Latexové matrace

Latexové matrace sú podobné matracom z pamäťovej peny, ale majú tendenciu byť o niečo drahšie. Rovnako ako pamäťová pena sú vynikajúce pri poskytovaní pohodlia a podpory. Sú pôsobivo odolné voči prachu, vďaka čomu sú dobrou voľbou pre alergikov. Jednou z výhod, ktorú majú oproti pamäťovej pene je, že neabsorbujú a nedržia teplo tak pohotovo, čo ponúka chladnejší nočný spánok.

Pre koho sú ideálne? Pre spáčov, ktorí chcú dobré chladenie, schopnosť reagovať a pruženie.

2. Determinujte svoju ideálnu polohu pri spaní a tvrdosť matraca

Väčšina z nás má jedinečný spôsob spánku. Nezáleží na tom, či spíte na boku, bruchu, chrbte, alebo či sa pretáčate celú noc, budete musieť zvážiť a zvoliť si ideálny typ matraca podľa svojich preferencií. Postojte na chvíľku a premýšľajte, aká je vaša obľúbená poloha na spanie, pretože tá určuje ideálnu pevnosť vášho nového matraca.

  • ak spíte na chrbte – najdôležitejším faktorom je pevnosť a podpora. Ak je matrac príliš mäkký, vaše telo sa potápa a spôsobuje bolesť chrbta. Na odľahčenie tlaku budete potrebovať taký, ktorý je dostatočne mäkký, ale poskytuje dostatočnú podporu. Na stupnici od 1 do 10 by bol perfektný rozsah 5–7.
  • ak spíte na boku – môžete trpieť diskomfortom a bolesťou v bedrových kĺboch a pleciach. Zvyčajne je to kvôli nevhodnému matracu. Odporúča sa, aby ste išli do trochu mäkšej možnosti. V ideálnom prípade by ste si mali zvoliť matrac s úrovňou pevnosti 3–6 (z 10), ktorý spadá pod stredne mäkký.
  • ak spíte na bruchu – toto sa považuje za najhoršiu polohu na spanie. Najdôležitejšia vec je zabezpečiť rovnomerné rozloženie hmotnosti na celé vaše telo, pretože váš trup bude vyvíjať najväčší tlak. Ak je matrac príliš mäkký (nedostatočná opora), vaša chrbtica sa bude kriviť a spôsobovať bolesť chrbta. Hľadajte niečo v rozsahu 5 – 7, čo spadá pod stredne tvrdú kategóriu.

3. Zvážte vašu hmotnosť ako faktor

Na prvý pohľad sa možno pýtate, čo má váha spoločné s výberom matraca? Pravdou je, že podpora, „objatie“, pocit, vnorenie a dokonca aj chladenie bude závisieť od typu a hmotnosti vášho tela. Ako zvoliť ideálnu úroveň pevnosti na základe vašej váhy:

  • menej ako 65 kg – hľadajte stredne pevné lôžko, do ktorého sa príliš nevnoríte. Väčšina matracov má priemernú kapacitu 80 kg. Ak spíte na boku, voľte mäkší matrac.
  • 65 – 90 kg – rovnako ako v predchádzajúcej kategórii si môžete vybrať priemyselný štandard – stredne tvrdý, ktorý poskytuje perfektnú podporu a pohodlie.
  • nad 90 kg – Ťažší ľudia môžu mať viac tlakových bodov na chrbte a v ideálnom prípade by ste si mali zvoliť tvrdšiu možnosť aby zamedzili „vnoreniu sa“. Ak máte problémy s chladením, mali by ste zvážiť pružinové matrace. Ideálne je zvoliť aj čo najvyšší matrac. Ten poskytne dobrú podporu.
Zdroj: prasit2512/shutterstock.com

4 tipy, ako ušetriť peniaze pri kúpe matraca

Našťastie, niektoré projekty – napríklad aj kúpa matraca, sa dajú zvládnuť bez toho, aby ste na ne minuli majetok.. Náš krátky sprievodca inšpirovaný skúsenosťami by pri tom mohol byť užitočný. Tu sú naše tipy:

Je dobré vedieť, čo chcete

Predtým, ako začnete hľadať, uistite sa, že poznáte svoje preferencie. Zvážte úroveň pevnosti, ktorú uprednostňujete a koľko podpory vyžadujete podľa potrieb vášho tela. Zvážte všetky aspekty a spravte prieskum, aby ste zistili, aký typ matraca vám bude najviac vyhovovať.

Čítajte recenzie

Pre nakupovanie sú nevyhnutné nestranné recenzie. Najlepším spôsobom, ako zistiť, čo by ste mali alebo nemali kúpiť, je zistiť, čo hovoria ostatní zákazníci o produktoch, o ktorých uvažujete. Prečítajte si toľko prehľadov, koľko môžete, aby ste sa dozvedeli o rôznych vlastnostiach matracov, ako aj o zákazníckom servise alebo úrovni obsahu balenia v procese doručovania. Väčšina zákazníkov je v súčasnosti priam nedočkavá informovať ostatných, či peniaze, ktoré zaplatili, boli dobrou investíciou alebo nie, takže počúvať ich by mohlo priniesť iba výhody.

Eliminujte sprostredkovateľa

Rozumný spôsob, ako ušetriť peniaze, je kúpiť matrac priamo od výrobcu. V súčasnosti má mnoho spoločností na výrobu matracov vlastný online systém predaja, ktorý im umožňuje držať sa nižšej ceny, pretože do procesu nie je zapojený žiadny distribútor. Ak má výrobca alebo značka dobré hodnotenie, je to jedna z najlepších ponúk, aké môžete získať.

Vždy si overte podmienky vrátenia tovaru

Väčšina predajcov vám ponúkne skúšobné obdobie. Je to dobrá vec, pretože aj keď ste venovali čas prieskumu, môže sa stať, že si váš nový matrac neobľúbite. Mali by ste sa však oboznámiť aj s podmienkami vrátenia tovaru, aby ste zistili, či vám refundujú matrac v plnej výške. Niektorí maloobchodníci môžu uložiť dodatočné poplatky, ktoré si odpočítajú z vašej platby. Ak teda nechcete prísť o peniaze, nezabudnite vopred spoznať všetky potrebné detaily.

Zdroje informácií:
https://www.spine-health.com/…new-mattress
https://www.expertreviews.co.uk/…ose-mattress

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Georgina Babinova
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM