Tlačové správy

10 vecí, ktoré potrebujete vedieť o LTE internete

Prekáža vám, že máte doma pomalý internet a snívate o tom, že raz vás už nič nebude pri surfovaní brzdiť? Ak je problémom, že bývate v oblasti, kam ešte optické siete nedorazili, SWAN prichádza s riešením, ktoré sa volá LTE internet!

Ilustračný obrázok k článku 10 vecí, ktoré potrebujete vedieť o LTE internete
Zdroj: Dnes24.sk

Najmä tí, ktorí bývajú v rodinných domoch, často nemajú možnosť pripojiť sa na vysokorýchlostný optický internet. Ľudia, ktorí sú dnes pripojení pomocou DSL, WiFi alebo WiMax pripojenia, by na tému pomalého a nestabilného internetu vedeli riadne dlho rozprávať. Práve pre nich je nová služba od SWANu jedinečnou možnosťou, ktorá ponúka výborné parametre za výhodnú cenu prostredníctvom mobilnej LTE siete.

1. Čo to je LTE internet?

LTE je technológia, ktorá prináša vysokorýchlostný internet prostredníctvom mobilných sietí. Produkt LTE internet funguje na rádiovej sieti, ktorá spĺňa požiadavky aj náročných zákazníkov. Do konca roka 2016 sľubuje SWAN pokryť každé okresné mesto niekoľkými základňovými stanicami, vďaka ktorým bude služba dostupná celom okolí mesta.

2. Aké produkty ponúka SWAN?

SWAN v novembri 2015 uviedol na trh dve nové služby. LTE internet S je určený menej náročným domácnostiam, no atraktívny je najmä nízkou cenou iba 9,90 eur mesačne. Náročnejším klientom je určený produkt LTE internet L, ktorý je v ponuke za 19,90 eur. Tieto ceny platia pri dvojročnej viazanosti, pričom pri službe LTE internet L má zákazník Wifi router v cene služby.

3. Aká je prenosová rýchlosť?

Produkty ponúkajú maximálne rýchlosti blízke optickému internetu. LTE internet S ponúka rýchlosť 6 Mbps / 1 Mbps a LTE internet L rýchlosť až maximálne 70 Mbps / 5 Mbps.

4. Je to spoľahlivé riešenie?

Služby fungujú v licencovanom pásme 3,7 GHz, ktoré kontroluje štát. Zákazníci SWANu sa nemusia obávať, žeby frekvenciu niekto zrušil a znížil tak kvalitu poskytovanej služby.

5. Aká náročná je inštalácia?

Veľkou výhodou je, že sa signál šíri vzduchom a internet je nezávislý od káblovej infraštruktúry. To znamená, že sa nemusíte obávať, že vám technici prídu „rozbombardovať“ byt, dom alebo záhradu.

6. Ako to teda bude u mňa doma vyzerať?

Inštalácia je veľmi jednoduchá, v exteriéri (napríklad na fasáde domu) vám technici namontujú vonkajší terminál ZTE WF820, ktorý s WiFi routerom prepojí technik ethernet káblom. Môžete pritom použiť vlastný router. Vonkajší terminál nie je väčší ako hárok A4.

7. Koľko sa platí za prenájom zariadenia?

Na rozdiel od konkurenčných ponúk zákazník neplatí žiaden mesačný poplatok za prenájom zariadenia.

8. Kde všade je služba dostupná?

LTE internet je už momentálne dostupný v 11 mestách. Konkrétne v Trnave, Nitre, Žiline, Topoľčanoch, Dunajskej Strede, Pezinku, Seredi, Galante, Bánovciach nad Bebravou, Senci a v Martine a blízkom okolí.

9. Bude sa pokrytie rozširovať?

Do konca roka 2016 už bude služba dostupná v každom okresnom meste, no pokryjú sa aj menšie sídla. Nezabudne sa ani na tzv. satelitné mestá.

10. Ako sa k produktu zákazník dostane?

Produkt si môžu zákazníci kúpiť na predajných miestach SWANu alebo objednať prostredníctvom stránky www.swan.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj foto: SWAN

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM