Rôzne

ZWIRN získal územné rozhodnutie. Dopravný režim Košickej ulice ostane zachovaný

Košická ulica ostane zachovaná ako 2-prúdová komunikácia, namiesto pôvodne plánovaných 4 jazdných pruhov.

Ilustračný obrázok k článku ZWIRN získal územné rozhodnutie. Dopravný režim Košickej ulice ostane zachovaný
2
Galéria
Zdroj: YIT Slovakia

Projekt ZWIRN, ktorý v areáli bývalej Bratislavskej cvernovej továrne pripravuje spoločnosť YIT Slovakia, sa v týchto dňoch opäť posunul bližšie k realizácii.

Doprava na Košickej

Developer získal prvé povolenie súvisiace so samotnou výstavbou rezidenčných objektov – územné rozhodnutie pre prvú fázu bytových blokov ZWIRN 1. Spolu s magistrátom tiež pristúpili k úprave navrhovaného projektu, aby dopravné riešenie Košickej ulice ostalo v nezmenenom režime. Vypočuli tak pripomienky občanov z okolia.

V snahe zohľadniť záujmy obyvateľov v okolí developer ešte v lete zorganizoval verejnú prezentáciu za účasti architektov aj zástupcov Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, ako aj MČ Ružinov. Obyvatelia vyjadrili obavy najmä zo zmeny dopravnej situácie na Košickej ulici.

Na základe všetkých pripomienok a preverení všetkých dopadov dospel developer k riešeniu, ktoré umožňuje zachovať pôvodný režim na Košickej ulici. Ponechanie pôvodného režimu dopravy preto intenzívne riešil s magistrátom.

„Aj vďaka ochote magistrátu znovu preveriť možný stav môže Košická ulica ostať zachovaná ako 2-prúdová komunikácia (namiesto pôvodne plánovaných 4 jazdných pruhov). Popritom plánujeme vybudovať aj novú bezpečnú cyklotrasu na úrovni chodníka. Dobrou správou tiež je, že zachovaný režim dopravy na Košickej nám umožní zachrániť čo najväčšiu plochu zelene a väčší počet stromov,“ dodáva Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT Slovakia. Stredový pás zelene tiež ostane bez zásahu, aby umožnil poskytnúť priestor pre potenciálnu trasu električky.

Územné rozhodnutie

Dôležitým míľnikom pre posun v projekte je aj získanie územného rozhodnutia pre prvý blok bytových domov ZWIRN 1. Ten prinesie do lokality 268 bytových jednotiek na ôsmich podlažiach a 482 parkovacích miest v podzemnej garáži. Jeho súčasťou bude živý parter s priestormi pre občiansku vybavenosť. V povoľovacej dokumentácii nesie toto konanie formálny názov „Polyfunkčný objekt BCT 1 – Bytové domy“, keďže všetky podklady pre povoľovacie konania developer predkladal skôr, než vznikol názov ZWIRN.

Okresný úrad Bratislava, odbor výstavby a bytovej politiky tiež potvrdil platnosť vydaného územného rozhodnutia pre výstavbu podzemných garáží a námestia, ktoré nesie formálny názov „Námestie a podzemné garáže pre Pradiareň BCT.“ O jednotlivých konaniach a povoľovacom procese podrobnejšie informuje obyvateľov v okolí susedskými novinami priamo do schránok.

ZWIRN - Košická
2
Galéria
Zdroj: YIT Slovakia

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM