Rôzne Správy

Zemetrasenie pri Viedni zachytili aj v Bratislave a okolí. Pocítili ste otrasy aj vy?

Otrasy mohli pocítiť ľudia najmä v bratislavskej mestskej časti Petržalka vo vyšších poschodiach obytných budov.

Ilustračný obrázok k článku Zemetrasenie pri Viedni zachytili aj v Bratislave a okolí. Pocítili ste otrasy aj vy?
Zdroj: EMSC

Výrazné zemetrasenie sa v utorok 30. marca o 18:25 hod. vyskytlo na východe Rakúska. Otrasy boli citeľné v širokom okolí, dokonca aj v Petržalke.

Bez škôd

Ako uvádza portál imeteo, otrasy mali lokálnu magnitúdu 4,9 s epicentrom pri meste Neunkirchen, asi 70 kilometrov južne od Viedne. Oznámil to rakúsky Centrálny úrad pre meteorológiu a geodynamiku. Zemetrasenie výrazne pocítili aj v spolkovej krajine Burgenland, vo Viedni i v dolnorakúskej metropole St. Pölten.

Zemetrasenie podľa predbežných správ nespôsobilo žiadne škody. Podľa obyvateľov východného Rakúska trvalo krátko, no chvenie bolo intenzívne. Otrasy s takouto magnitúdou sú v oblasti pomerne zriedkavé, no v minulosti boli zaznamenané už aj silnejšie.

Vyplňte dotazník

Zemetrasenie mohli cítiť aj obyvatelia Petržalky, najmä tí, ktorí bývajú na vyšších poschodiach. Zaznamenala ho aj Slovenská sieť seizmologických staníc.

Kristián Csicsay z Ústavu vied o Zemi Slovenskej akadémie vied vyzýva verejnosť, aby v prípade, ak pocítila zemetrasenie, vyplnila makroseizmický dotazník na webe zemetrasenia.sk.

Pocítili ste utorňajšie (30. 3.) zemetrasenie aj vy?

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM