Maros Palesch Rôzne

Železnice upravujú a opravujú stanice

Práce na železničných staniciach súvisiace so zlepšením služieb i so svetovým hokejovým šampionátom pokračujú podľa harmonogramu, informovala Zuzana Chalupová z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc SR.

Novinkou bude osadenie solárne poháňaných košov na lisovanie odpadu. „Počas majstrovstiev sveta budú takéto štyri kusy zapožičané na odskúšanie železničným staniciam Bratislava-hlavná stanica a Bratislava-Nové Mesto,“ pokračovala Chalupová. V prípade priaznivého výsledku ŽSR budú mať záujem o ich osadenie aj na iných železničných staniciach, pôjde približne o 45 až 50 takýchto košov. Hradené budú prostredníctvom fondov Európskej únie.

Na železničnej stanici v Košiciach by mali v marci až apríli opraviť napríklad fasády a omietky, v apríli vyčistiť, prípadne vymeniť svetlá. Z povrchu stien boli odstránené graffiti, boli opravené, prípadne vymenené okná.

Na stanici Bratislava-Petržalka je okrem iného naplánovaná výmena obkladu fasády, osadenie zábran proti holubom či oprava vchodových dverí. Na Hlavnej stanici v Bratislave v marci a apríli budú napríklad maľovať vestibul, dopĺňať obklady, vymieňať poškodené schodiskové stupne a podobne.

Modernizačné práce pokračujú aj na stanici Bratislava-Nové Mesto. Začali sa 9. februára a potrvajú do 28. apríla. Hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková uviedla, že ich hlavnou súčasťou je aj nová keramická dlažba v celej hale, rekonštrukcia verejných WC, obnova fasády stanice, prestavba predajných stánkov a ďalšie úpravy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM