Nikola Richterová Rôzne

Železná studienka privítala železných športovcov

V Bratislavskom lesoparku sa tento víkend konal už siedmy ročník obľúbeného maratónu. Športovci si mohli vybrať z dvoch disciplín. Okrem tradičného behu, ktorý bol na pláne v nedeľu, sa do súťaže zapojili aj horskí cyklisti. Prostredie okolo Železnej studienky je na podobné športy ideálne.

Ilustračný obrázok k článku Železná studienka privítala železných športovcov
Zdroj: TASR

Tento víkend to na bratislavskej Železnej studienke skutočne žilo. Okrem množstva hrajúcich sa detí na preliezkach a rekreačných športovcov,ste mali možnosť uzrieť aj súťažiacich bežcov a cyklistov, ktorí sa zúčastnili už siedmeho ročníka podujatia Slovak winter MTB & Running Trophy.

Hlavným organizátorom podujatia je predseda bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. „Pre horskú cyklistiku i beh je bratislavský lesopark ideálnym prostredím.“ uviedla hlavná postava organizácie pre TASR.

Súťažiaci v horskej cyklistike musia mať s daným športom veľké skúsenosti. Trať je totiž pre tento druh športu nielen ideálna, ale aj celkom náročná. Oceniť ju teda môžu najmä tí, ktorí na to majú predpoklady.

Využite radšej MHD

Na Železnej studienke je preto v tomto čase obmedzený prístup s automobilom. Ťažké je aj nájdenie parkovacieho miesta. Ak sa tam teda chystáte práve v tomto čase, odporúčame skôr využiie mestskej hromadnej dopravy.

Súťaže sa zúčastnili športovci z dvanástich krajín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM