Správy

Zástupcovia mesta dostávali od ľudí otázky, ale aj podnety a nápady

Návštevníkov Primaciálneho paláca zaujímala najviac doprava v meste, parkovacia politika či výstavba nájomných bytov.

Ilustračný obrázok k článku Zástupcovia mesta dostávali od ľudí otázky, ale aj podnety a nápady
Zdroj: TASR

Návštevníci, ktorí navštívili v Primaciálnom paláci pracovne zástupcov bratislavskej samosprávy, prišli nielen klásť otázky o veciach, ktoré ich trápia, ale ponúkať tiež nápady, ako možno život v Bratislave zlepšiť. Návštevníkov v rámci podujatia Bratislava pre všetkých vítali okrem primátora Iva Nesrovnala aj viceprimátori Iveta Plšeková, Ľudmila Farkašovská a Milan Černý.

„Je veľmi povzbudzujúce, keď počujem, že nám ľudia držia palce, ak mi povedia, že chápu, aké veľké problémy toto mesto má a oceňujú to, že dávame energiu do ich riešenia,“ uviedol v tejto súvislosti Nesrovnal.

Námestníčka primátora Iveta Plšeková objasnila, že ľudia sa často pýtajú, na koho sa môžu obrátiť, ak majú nápad, ktorý by sa dal v meste realizovať. „Samozrejme, sú aj tí, ktorí sú k dianiu v meste kritickejší, no sú aj tí, ktorí chvália to, čo sa urobilo a robí,“ povedala Plšeková.

Otázky návštevníkov najviac smerujú k riešeniu dopravy v meste, vrátane otvorenia Starého mosta, parkovania a rekonštrukcie ciest. Námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská odpovedala najčastejšie na otázky, ktoré sa týkali parkovacej politiky i výstavby nájomných bytov. „Som prekvapená, koľko ľudí sem zavítalo,“ uviedla Farkašovská, ktorá má ako námestníčka primátora na podujatí premiéru.

Po schodoch, chodbách a sálach paláca sa dnes prechádzali ľudia všetkých vekových kategórií. Pani Anita z Bratislavy využila návštevu Primaciálneho paláca, aby podľa svojich slov „dohnala resty“. „Napriek tomu, že som Bratislavčanka, ešte som tu nebola. Som očarená,“ povedala.

Okrem Bratislavčanov do priestorov historického sídla zavítali aj turisti z iných miest Slovenska i zahraničia. Radka Nováková prišla z Hradca Králové. „Naposledy som bola v Bratislave pred dvadsiatimi rokmi, tak som chcela vidieť, ako to tu vyzerá a zhodou okolností sa počas víkendového pobytu organizuje toto podujatie. Rada som využila možnosti, ktoré ponúka,“ priznala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM