Nikola Richterová Rôzne

Zoznam najkrajších "čakární" v Bratislave: Zastávky MHD, kde dlhé postávanie neznamená hneď utrpenie

Ponáhľate sa a váš spoj stále nechodí a nechodí. Hoci nikto z nás to nemá rád, existujú aj zastávky, ktoré vás vďaka svojmu umiestneniu dokážu upokojiť. Vytvorili sme pre vás zoznam zastávok mestskej hromadnej dopravy, kde je nekonečné čakanie aspoň spríjemnené pekným prostredím.

Ilustračný obrázok k článku Zoznam najkrajších "čakární" v Bratislave: Zastávky MHD, kde dlhé postávanie neznamená hneď utrpenie
Zdroj: Dnes24.sk

Kapucínska, Zochova

Električková zastávka Kapucínska, či autobusová Zochova patria v Bratislave k tým, ktoré majú jeden z najkrajších výhľadov. Čakanie na vysnívaný autobus, či električku vám spríjemní aspoň pohľad na Bratislavský hrad.

Námestie Slovenského národného povstania

Električková zastávka na SNP patrí taktiež medzi tie vydarenejšie, kde sa popri čakaní môžete aj na niečo pekné pozrieť. Po ruke je aj Stará tržnica. Toto miesto má navyše takú tú klasickú bratislavskú atmosféru.

Štefanovičová

Zastávka vedľa Úradu vlády Slovenskej republiky patrí v hlavnom meste medzi tie krajšie. Hoci výhľad na Námestie slobody nepatrí dnes už medzi tie najkrajšie, má aspoň svoj historický význam.

Jesenského

Zastávka pri Slovenskom národnom divadle patrí rozhodne medzi tie najobľúbenejšie. Výhľad na historické centrum robí svoje a vedia to určite aj ľudia, ktorí tu postávajú a čakajú na električku.

Chatam Sófer

Električková zastávka patrí v Bratislave medzi tie príjemnejšie. Na blízku je tiež River Park, ktorý je síce moderný, ako škaredú budovu ho však rozhodne označiť nemôžeme.

Most Slovenského národného povstania

Električková, či autobusová zastávka situovaná vedľa mostu SNP je taktiež z možností, kde vám čakanie na spoj nemusí pokaziť celý deň. Najdominantnejším výhľadom je najmä staré známe UFO.

Most Apollo

Hoci je na tejto zastávke v marci celkom zima, naopak v lete môžu túto skutočnosť brať cestujúci ako veľké pozitívum. Prestupové miesto je situované na najnovšom bratislavskom moste, ktorý svojím vzhľadom zabezpečuje, že sa do nášho zoznamu dostala aj táto zastávka.

Námestie Ľudovíta Štúra

Zastávka v blízkosti Dunaja je v ozaj príjemnom prostedí. Priľahlá Reduta, neďaleké Hviezdoslavovo námestie, či známa socha jednoznačne pútajú pozornosť. Zastávka je obľúbená najmä vďaka historickým budovám.

Hodžovo námestie

„Mierko“ je zrejme najkrajšou zastávkou v celom hlavnom meste. Čakanie vám ako inak spríjemňuje pohľad na Prezidentský palác. Ak musíte stáť na zastávke dlho, môžete pozorovať Čestnú stráž prezidenta Slovenskej republiky, ktorá má s dlhým postávaním na jednom mieste omnoho väčšie skúsenosti.

Prečítajte si tiež: Bratislavský kraj dostal 42 nových autobusov, ktoré budú jazdiť na prímestských linkách

Najkrajšie zastávky MHD v Bratislave
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM