Rôzne Rôzne

Začína sa Turnaj belasého motýľa v hre boccia

Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR dnes organizujú v bratislavskej športovej hale FTVŠ UK celoslovenský turnaj v hre boccia. Zúčastnia sa na ňom aj hráči z Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa Turnaj belasého motýľa v hre boccia
Zdroj: TASR

Boccia je paralympijská disciplína určená pre hráčov pohybujúcich sa na mechanickom alebo elektrickom vozíku. Súťažiť sa bude v kategóriách tímy, páry BC3 a páry BC4. Práve v týchto kategóriách patrí Slovensko medzi svetovú špičku. Celkovo 43 hráčov je do kategórií rozdelených podľa stupňa zdravotného postihnutia, typu diagnózy a možnosti hodu a úchytu loptičky.

Turnaj belasého motýľa nadväzuje na históriu Manín cupu, ktorý sa organizoval osem rokov zásluhou matadora slovenskej boccie Stanislava Minárika. Tak, ako aj minulý rok, je aj tento ročník venovaný len kategóriám párov a tímov a hrá sa zároveň aj ako ligový turnaj.

Súčasťou turnaja bude aj slávnostné vyhlásenie deviateho ročníka anketa Boccista roka 2015. Vyhlasuje ju Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR na základe hlasov členov SZTPŠ/ŠTK – boccia a športovcov na prvých troch miestach v rankingu v jednotlivých kategóriách.

Prečítajte si tiež: Belasý motýľ – vaša pomoc, naše krídla

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM