Jakub Haršany Samospráva

Zábava pre malých aj veľkých. Komunitné centrum Ovručská otvorí svoje dvere dokorán

Komunitné centrum Ovručská v bratislavskom Novom Meste otvorí svoje brány pre obyvateľov mestskej časti. Deň otvorených dverí zabaví každého.

Ilustračný obrázok k článku Zábava pre malých aj veľkých. Komunitné centrum Ovručská otvorí svoje dvere dokorán
9
Galéria
Zdroj: TASR

Komunitné centrum je relatívne mladé, slávnostne ho otvorili na jar tohto roka, po tom, čo budova na Ovručskej ulici dlhé roky chátrala.

Využili chátrajúce priestory

V minulosti v nej pôsobilo osvetové stredisko, ktoré po skončení svojej činnosti priestory opustilo a budova začala pustnúť. Mestská časť a miestni obyvatelia začali riešiť, čo s nevyužívanými priestormi. V roku 2010 vznikol nápad na obnovu budovy a vznik komunitného centra. S rekonštrukciou sa začalo až koncom roka 2015 a od marca 2016 Komunitné centrum Ovručská naplno funguje.

„Komunitné centrum je spoločným priestorom pre všetkých obyvateľov mestskej časti, ktorí sa chcú zapojiť do aktivít organizovaných centrom. Jeho cieľom je pomôcť a zlepšiť kvalitu života jednotlivcov a celej komunity.“ informuje koordinátorka centra Slávka Švecová.

Aktivity pre všetky vekové kategórie

Komunitné centrum si v spolupráci s mestskou časťou Nové Mesto pripravilo na stredu 12. októbra Deň otvorených dverí, ktoré sa bude konať v budove centra na Ovručskej ulici č.5 od 15:00 hod.

Centrum predstaví návštevníkom najrôznejšie možnosti, ako tráviť voľný čas.

Pripravené budú zaujímavé aktivity pre všetky vekové kategórie bez rozdielu pohlavia. Seniori sa môžu čo-to naučiť po nemecky, mamičky na materskej dovolenke skúsia arteterapiu, pre deti bude zas pripravené maľovanie. Kto bude mať záujem, môže vyskúšať čaro jogy.

Na návštevníkov čaká však ešte oveľa viac. Obyvatelia Nového Mesta si tak môžu spríjemniť popoludnie bohatým programom. Vstup do komunitného centra je bezplatný.

Čítajte aj: Ktoré komunitné projekty dostanú peniaze od Nového Mesta?

Nové komunitné centrum v Novom Meste
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM