Krimi

Za vraždu a znásilnenie 24 rokov väzenia

Okresný súd Bratislava I dnes odsúdil Norberta M. na 24 rokov väzenia v prípade vraždy 25–ročnej Andrey v bratislavskej Petržalke z mája minulého roka a v inej kauze pre znásilnenie a okradnutie vtedy 17–ročnej Martiny z októbra 2014.

Ilustračný obrázok k článku Za vraždu a znásilnenie 24 rokov väzenia
Foto: Zuzana Jakubičková

Súd zároveň uložil obžalovanému ochranný dohľad na dobu dva roky. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

V prípade znásilnenia súd oprel svoje rozhodnutie okrem iného o znalecké dokazovanie a následnú výpoveď znalca. Stopy z materiálu, ktorý sa nachádza v spermiách, boli nájdené na kabáte a rifliach znásilnenej, pričom DNA z tohto materiálu bolo zhodné s DNA profilom obžalovaného. Súd odmietol tvrdenia obhajoby, že by poškodená mala s obžalovaným dobrovoľný pohlavný styk. „Vzhľadom na charakter poranení nemožno poukazovať na dobrovoľný styk,“ uviedol okrem iného predseda senátu pri odôvodňovaní rozsudku.

V prípade vraždy oprel súd svoje rozhodnutie napríklad o výpoveď svedka – šoféra autobusu, ktorý obžalovaného a zavraždenú Andreu viezol v čase pred jej smrťou. Šofér autobusu ich jednoznačne spoznal. Na oblečení zavraždenej sa taktiež našli biologické stopy pochádzajúce od obžalovaného.

Neďaleko miesta činu v tomto prípade polícia navyše našla a zaistila fľašu, na ktorej boli stopy krvi a taktiež stopy zhodné s profilom DNA obžalovaného. V okolí miesta činu podľa súdu obžalovaného taktiež zachytila priemyselná kamera.

Súd poukázal aj na fakt, že na druhý deň ráno po vražde si obžalovaný opral svoje veci a vyhodil obuv.

V blízkosti miesta vraždy policajti zaistili aj stopu podrážky obuvi, ktorá patrila tomu typu, ktorú obžalovaný v minulosti používal.

Telo zavraždenej Andrey našli na kope zeminy v Petržalke 12. mája 2015. Podľa polície mala byť udieraná do hlavy a znalci zistili, že mala byť taktiež pohlavne zneužitá.

Počas vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že obžalovaný sa mal dopustiť aj znásilnenia vtedy 17–ročnej Martiny a obvinili ho aj z tohto trestného činu. Ku skutku znásilnenia obžalovaný odmietol vypovedať. V prípade vraždy Andrey tvrdil, že si na nič nepamätá.

Čítajte tiež: Tragické ráno v Bratislave. Cyklista prišiel o život pod kolesami nákladiaku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM