Z východného Pakistanu do Petržalky na vôni korenia
Jedným zo spôsobov ako ochutnať exotickú kuchyňu je cestovať, ďalším je potúlať sa ulicami nášho mesta a ísť za vôňou exotiky, ktorá vás stiahne rovno z ulice.
Týmto spôsobom láka svojich zákazníkov aj Asghar Muhammad a verte, že vôňa pakistanského korenia je naozaj neodolateľná. Asghar svoje kulinárske schopnosti ponúka Slovákom už tri roky. Jeho kľukatá cesta z východnej provincie pakistanského Pandžábu neviedla priamo na Slovensko, ale vďaka kamarátovi sa najskôr ocitol v susednom Rakúsku.
Ťažké začiatky
Začiatky veru neboli ľahké. Keď sa prepracoval z umývača riadov na spolumajiteľa reštaurácie, osud s ním kruto zatočil. Namiesto množstva hladných zákazníkov sa pred ich reštauráciou rozložili bagre a buldozery pripravujúce sa na rozsiahlu rekonštrukciu celej ulice. Táto nepríjemná udalosť bola impulzom k tomu, že sa Asghar ocitol na Slovensku. A páči sa mu tu. Nielen naše dievčatá, ale aj slovenčina mu znie veľmi ľubozvučne. To napomáha jeho ambícii naučiť sa plynule hovoriť naším jazykom.
Vôňa exotiky
Jedinečná chuť kebabu je docielená rôznym pikantným korením z Pakistanu, či pridaním pražených chilli papričiek na olivovom oleji. O tom, že sa Asgharovi u nás darí svedčí aj to, že má prevádzku nielen v Petržalke, ale aj v Hainburgu. A čo Asgharovi na Slovensku najviac chýba? Dobrá, šťavnatá, sladká chuť čerstvého manga, ktoré u nás kúpite len ak máte z pekla šťastie.
Čítajte aj: Polievka Tom yum vo vlastnej kuchyni? Vieme, kde v Bratislave zoženiete suroviny