Michaela Katonová Správy

Z nemocnice na Antolskej ulici presúvajú pacientov

Z bratislavskej nemocnice na Antolskej ulici, ktorá je v súčasnosti v mimoriadnom režime pre poruchu kúrenia, prekladajú pacientov do ďalších štyroch nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB). Dôvodom je podľa jej hovorkyne Petry Stano Maťašovskej piatková oprava havárie.

Ilustračný obrázok k článku Z nemocnice na Antolskej ulici presúvajú pacientov
Zdroj: TASR

„V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda zostanú k piatku už len pacienti vyžadujúci si intenzívnu zdravotnú starostlivosť, čiže len najvážnejšie prípady. Nemocnica naďalej poskytuje urgentnú ambulantnú starostlivosť na centrálnom prijímacom oddelení v prípadoch, ktoré nevyžadujú hospitalizáciu,“ uviedla Stano Maťašovská.

Počas opravy havárie výmenníkovej stanice a súvisiacej odstávky kúrenia majú kúrenie zabezpečiť elektrické ohrievače. Nemocnica má problémy s kúrením od utorka 5. januára, pre poruchu nemožno vykúriť celú budovu.

Žiadnych nových pacientov tak v nemocnici v súčasnosti neprijímajú. Urgentné prípady sú v spolupráci so záchranármi presmerovávané do ďalších nemocníc UNB. V nemocnici sa neposkytuje do odvolania ani plánovaná ambulantná zdravotná starostlivosť.

„Nateraz je v lôžkových častiach optimálnych 20 až 22 stupňov, vďaka prevádzkovým opatreniam. Pacienti majú teplo. Avšak v piatok budeme musieť nemocnicu odpojiť od kúrenia úplne, aby sme mohli pristúpiť k náročnej oprave výmenníkovej stanice. Ospravedlňujeme sa pacientom za vzniknuté nepríjemnosti,“ zhrnula Stano Maťašovská.

Prečítajte si tiež: Výstavba novej nemocnice v Bratislave štátom by bola výhodnejšia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM