han Rôzne

VZÁCNA návšteva v Bratislave? Nie je VYLÚČENÉ, že zajtra príde Zelenskyj!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pricestoval na svoju prvú návštevu Bulharska, potvrdila vláda v Sofii. Lenže, údajne má prísť aj na Slovensko!

Ilustračný obrázok k článku VZÁCNA návšteva v Bratislave? Nie je VYLÚČENÉ, že zajtra príde Zelenskyj!
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk , TASR/AP

Kremeľ kritizoval vo štvrtok návštevu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bulharsku, členskej krajine Severoatlantickej aliancie (NATO), informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Návšteva Bulharska

Zelenskyj sa podľa Ruska pokúša do konfliktu medzi Moskvou a Kyjevom „zatiahnuť“ ďalšie krajiny.

„Režim v Kyjeve robí všetko možné pre to, aby do tohto konfliktu takmer priamo zatiahol čo najviac krajín,“ povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

„Mnohé krajiny sa už priamo aj nepriamo vrhli do tohto konfliktu. O tejto téme sa bude diskutovať s Bulharmi,“ do­dal.

Zelenskyj vo štvrtok pricestoval na svoju prvú návštevu Bulharska, potvrdila vláda v Sofii. Nová prozápadná vláda v krajine vyslovila Kyjevu otvorenú podporu.

Ukáže sa v Bratislave?

S prekvapujúcou správou prišla TV Markíza. Podľa informácii z prostredia televízie sa má Zelenskyj večer presunúť do Prahy. „A nie je vylúčené, že navštívi aj Bratislavu,“ píše portál tvnoviny.sk.

Práve Česko so Slovenskom sú od vypuknutia konfliktu na strane Ukrajiny a podporujú ju v boji proti Rusku zbraňami alebo humanitárnou pomocou.

Čo na to Ministerstvo zahraničných vecí SR? Spomínaný rezort a ani prezidentský palác zatiaľ informáciu o príchode Zelenského do Bratislavy nepotvrdili. 

„Vo všeobecnosti možno skonštatovať, že Úrad na ochranu ústavných činiteľov z bezpečnostných dôvodov nezverejňuje, ani nekomentuje postupy pri akejkoľvek návšteve zahraničnej delegácie či vnútroštátnych udalostí,“ vyjadril sa tlačový odbor ministerstva vnútra pre portál tvnoviny.sk.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM