Jakub Haršany Rôzne

Výstavba novej železničnej zastávky pomôže odľahčiť ulice Vrakune

Práce na novej železničnej zastávke v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa už začali. Pre verejnosť by mala byť prístupná už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba novej železničnej zastávky pomôže odľahčiť ulice Vrakune
Zdroj: TASR

Stavba železničnej zastávky vo Vrakuni je súčasťou projektu, v rámci ktorého je plánovaná výstavba nových železničných terminálov a záchytných parkovísk na okraji mesta.

Vyrastie ďalších šesť zastávok

Okrem Vrakune by podľa železníc Slovenskej republiky mali ďalšie zastávky vyrásť v Ružinove, v Devínskej Novej Vsi, na Trnávke, ďalej zastávky Bratislava Lamačská brána, Patrónka a Mladá Garda.

Ako nám povedal aj hovorca Vrakune Tomáš Zajac, práce na novej zastávke aktuálne prebiehajú. „Práce by mali byť ukončené do konca augusta. Od septembra by už mala slúžiť verejnosti,“ pre Bratislava24.sk to potvrdil hovorca.

Na novej zastávke bude zastavovať súkromný dopravca RegioJet.

Odľahčia sa cesty

Po sprevádzkovaní vlakovej stanice by sa mala zlepšiť dopravná situácia v mestskej časti. „Nová zastávka bude znamenať zvýšený komfort pre cestujúcich a hlavne odľahčí katastrofálnu dopravnú situáciu vo Vrakuni,“ podčiarkol význam zastávky hovorca mestskej časti.

Súčasťou budovania nových vlakových terminálov je aj budovanie záchytných parkovísk v blízkosti železničných staníc, čo privíta aj mesto. „Parkoviská umožňujú prestup z individuálnej automobilovej dopravy na železničnú dopravu, čím sa podporia ekologickejšie formy dopravy a odľahčí sa centrum mesta od zápch,“ povedala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Čítajte aj: OBRAZOM: Z revízorov v Bratislave sa stali celebrity

Ilustračný obrázok

Vlaková stanica vo Vrakuni
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM