Rôzne

Vynovený hotel Danube sa mnohým Bratislavčanom nepáči

Na facebookovej stránke hotela pribúdajú negatívne recenzie. Obyvatelia mesta majú na rekonštrukciu budovy jasný, nie príliš lichotivý, názor.

Ilustračný obrázok k článku Vynovený hotel Danube sa mnohým Bratislavčanom nepáči
10
Galéria

Hotel Danube na Rázusovom nábreží v centre Bratislavy bol pokrytý lešením viac ako rok. Jeho kompletná obnova mala priniesť nový moderný vzhľad. Zdá sa však, že hotelu sa zámer celkom nevydaril a sivo-biela fasáda by sa hodila viac na perifériu mesta. Myslia si to ľudia, ktorí postupne pridávajú na stránku hotela na sociálnej sieti prevažne negatívne reakcie.

Hanba na Dunaji?

Lešenie z hotela pomaly mizne a na facebookovú stránku Park Inn by Radisson Danube Bratislava pribúda každým dňom aspoň jedna nelichotivá recenzia.

„Z architekto­nického hľadiska ste poškodili dobový obraz starého mesta. Ako rodený Bratislavčan som smutný, že niekto tak bez citu skazil malebnosť tohto jedinečného miesta,“ píše na adresu hotela Matej.

Ďalšieho obyvateľa mesta – Dominika – pohľad na vynovenú fasádu tiež veľmi nepotešil. „Vždy, keď idem okolo, nedokážem uveriť, že toto naozaj vzniklo. Poškodili ste celkom slušnú architektúru 90. rokov. Už aj tak dosť zúbožené mesto utŕžilo ďalšiu ranu.“

Ani turisti zo zahraničia nie sú práve nadšení. Andrej z Čiech na sociálnu sieť napísal, že je to: „nejošklivější nová budova, bohužel přímo v centru města. Ta architektura je prostě hrozná.“

Zostáva veriť, že po otvorení hotela turistov príjemne prekvapí interiér a najmä služby hotela, ktoré budú minimálne rovnako výborné, ako je jeho skvelá poloha v srdci Bratislavy.

Izby, kancelárie aj wellness

Do hotela vložila kapitál investičná skupina Sitno Holding. Hotel Danube mal pred rekonštrukciou 265 izieb, po jej dokončení by sa počet izieb mal o niečo zmenšiť. K hotelovej časti pribudnú kancelárie a wellness. Vo vynovených priestoroch na prízemí bude reštaurácia Budha Brothers, vinotéka a ďalšie gastronomické prevádzky.

Park Inn Danube Hotel Bratislava, predchodca hotela Danube, ktorý postavili začiatkom deväťdesiatych rokov, sa nachádza priamo v srdci historického centra, iba pár krokov od hlavných turistických atrakcií hlavného mesta. Svojou skvelou polohou a vynovenými priestormi si po znovuotvorení prílev návštevníkov určite zaistí. Hotel by mal byť opäť v prevádzke na jeseň tohto roka.

Hotel Danube
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM