Tlačové správy

Vyberáte si autoškolu? Na toto sa zamerajte

Keď napíšete do Googlu „autoškola Bratislava“ nájde vám 128-tisíc výsledkov. Samozrejme, že toľko autoškôl v Bratislave nie je, ale vybrať si z tých desiatok, nie je nič jednoduché.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáte si autoškolu? Na toto sa zamerajte
Zdroj: TASR

Povedať, že vybrať si autoškolu je rovnako dôležité, ako si vybrať vysokú školu či životného partnera, by asi nebolo úplne fér. Ale je to určite dôležité rozhodnutie, ktoré ovplyvní to, ako sa budete správať na ceste, aký štýl jazdenia si osvojíte a aj to, ako sa v premávke budete cítiť. Ako nájsť najlepšiu autoškolu v Bratislave:

Stavte na osobnú skúsenosť
Word of mouth alebo aj slovo toho druhého je najlepšie sito, ktorým precedíte autoškoly, ktoré vás nebudú zaujímať. Spýtajte sa vášho kamarátka na pive, kamarátky na kozmetike, rodiny pri večeri či kolegov počas obednej prestávky na to, kde oni robili autoškolu, ako boli spokojní a čo im prekážalo. Toto bude pre vás skvelý odrazový mostík.

Pozrite sa na vozový park
Pre neskúsených šoférov je oveľa lepšie, keď sa učia riadiť v autách v dobrom technickom stave. Pretože, ak natrafíte na vybúchanú prevodovku, ktorú s ťažkosťami zaradíte, zošliapaný brzdový pedál alebo vyjazdené pneumatiky, bude to zlé. Preto je dobré pozrieť sa na to, v akom stave sa autá nachádzajú. Z fotiek vyčítate to, či majú kvalitné pneumatiky ako Continental, Bridgestone či Pirelli a nie lacné nekvalitné alternatívy, či sú hrdzavé, poškriabané alebo v zánovnom stave. Veľa vám napovie aj rok výroby auta, aj keď pri autoškolách to môže byť trochu skreslené.

Dokáže sa vám autoškola prispôsobiť
Overte si, či je autoškola schopná sa vám prispôsobiť, či vám hodiny kurzov vyhovujú a ak nie, či sa môžete dohodnúť individuálne. Dokáže sa vám inštruktor prispôsobiť časovo, bude mať s vami trpezlivosť? Aj toto sú otázky, na ktoré by ste sa mali pýtať pred zapísaním.

Dôležité detaily, ktoré zavážia
Hoci suma, ktorú za kurz zaplatíte, by nemala byť hlavným kritériom, určite sa nezabudnite pozrieť na cenníky autoškôl a aj to, či ich môžete zaplatiť na splátky, či ponúkajú zľavy pre študentov a ako často ich otvárajú. Ak si o sebe nemyslíte, že budete na cestách patriť medzi tých najistejších, určite oceníte možnosť kondičných jázd. Okrem toho si zistite, či autoškola pre vás zabezpečí kurz prvej pomoci a učebné pomôcky zadarmo.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM