Rôzne

Vraky áut už nebudú špatiť Bratislavu. Dostanú novú tvár a budú súčasťou letného autokina!

Ak teda máte vo svojom okolí vrak auta, na ktorý sa už nemôžete pozerať, máte šťastie! Môžete totiž pomôcť odštartovať krásny projekt!

Ilustračný obrázok k článku Vraky áut už nebudú špatiť Bratislavu. Dostanú novú tvár a budú súčasťou letného autokina!
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z viacerých problémov, s ktorými Bratislava bojuje, sú opustené vraky áut. Špatia ulice nášho mesta a zbytočne zaberajú parkovacie miesta.

Vraky v uliciach

Problém za posledné tri roky intenzívne rieši Petržalka a Rača, ale aj iné mestské časti či samotná polícia. Za posledné roky odstránili z ulíc po celom meste stovky až tisícky vrakov.

Ak registrujete vo svojom okolí dlhodobo odstavené vozidlá, môžete sa obrátiť na miestny úrad vo vašej mestskej časti, konkrétne na oddelenie životného prostredia. Alebo môžete pomôcť naštartovať pekný projekt.

Česká spoločnosť Excelent spúšťa v Bratislave projekt, vďaka ktorému budú naše ulice krajšie, planéta šťastnejšia a ľudia sa budú tešiť novému miestu na relax.

Pozitívna zmena

Odnož českého piva Gambrinus vyzýva Bratislavčanov na sociálnej sieti na pomoc s hľadaním opustených vrakov áut. Má s nimi totiž veľké plány. „Niekoľko z týchto áut radi odkúpime a spolu s TOP umelcami máme nachystanú funky aktivitku – premaľujeme ich,“ vysvetľuje Excelent. Vrakov sa umelecky ujmú Barbora Idesová, Hazi, Tomáš Bánik a Victor Vaun.

Z vrakov v novom šate vznikne štýlové letné autokino! „Normálne z aút, ktoré predtým boli hnusné a zavadzali, urobíme top dizajnérske autosedačky v autokine. So všetkým ako sa na správne autokino patrí. Fajné pivko, čill, parádne filmy a môžeš pofelliť s kamošmi,“ píšu autori nápadu.

Ak teda máte vo svojom okolí vrak, na ktorý sa už nemôžete pozerať, môžete sa kreatívcom ozvať na Facebooku či Instagrame.

Odstavené vraky

V prípade, že registrujete vo svojom okolí dlhodobo odstavené vozidlá, môžete sa obrátiť aj na miestny úrad vo vašej mestskej časti, konkrétne na oddelenie životného prostredia.

Ak vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom a ani viditeľné VIN číslo, mestská časť naň umiestni výzvu na odstránenie vozidla so 60-dňovou lehotou. Ak sa v tomto termíne nič nezmení, mestská časť predmetné vozidlo odstráni.

Vraky áut v Bratislave
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM