Rôzne Samospráva

Vrakunčania môžu hlasovať za projekty, ktoré zlepšia život v mestskej časti

Obyvatelia Vrakune môžu do konca mája hlasovať za projekty Občianskeho rozpočtu. Nápady s najväčším počtom hlasov bude samospráva realizovať v priebehu tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Vrakunčania môžu hlasovať za projekty, ktoré zlepšia život v mestskej časti
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Vrakuňa vyčlenila na projekty tohtoročného Občianskeho rozpočtu 20 000 eur. Sumou chce podporiť nápady, ktoré majú zlepšiť život v mestskej časti, a to v štyroch oblastiach: kultúra, sociálne veci, šport a životné prostredie. Na každú z nich plánuje samospráva prerozdeliť 5 000 eur.

„Cieľom Občianskeho rozpočtu je vytvoriť pre obyvateľov Vrakune priestor spolupodieľať sa na rozvoji mesta, zlepšiť napĺňanie potrieb a priorít obyvateľov, vťahovať ich do verejného života a diania, modernizovať správu vecí verejných, zvýšiť efektívnosť, legitímnosť, kredibilitu a transparentnosť verejného rozhodovania a obmedziť neželané javy ako klientelizmus a korupciu,“ uvádza mestská časť na webovej stránke.

Hlasujte!

Obyvatelia Vrakune môžu v týchto dňoch rozhodovať o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Hlasovanie bude prebiehať do 31. mája. Hlasovací formulár nájdete TU.

V kategórii kultúra môžete dať svoj hlas napríklad letnému kinu či divadlu, v oblasti športu môžete podporiť organizovanie pravidelných cyklo-podujatí pre rodiny a mládež, a v kategórii životné prostredie o vašu priazeň zabojujú projekty ako sadenie stromov s jedlými plodmi alebo vybudovanie toalety v lesoparku.

Hlasovať môže každý obyvateľ s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava-Vrakuňa, ktorý dosiahol vek 15 rokov a zaregistruje sa na konci formulára. Vrakunčania môžu hlasovať aj osobne, cez podateľňu po preukázaní sa identifikačným dokladom.

V každej kategórii podporí mestská časť nanajvýš dva projekty s najvyšším počtom hlasov. Každý z nich získa finančnú podporu do výšky maximálne 3 000 eur. Víťazné projekty by sa mali realizovať od júla do konca septembra.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM