Tomáš Stupavský Samospráva

VIDEO: Na Hlavnom námestí oddnes opäť strieka Rolandova fontána

Mesto začína spúšťať fontány, ktoré spríjemňujú atmosféru mnohých námestí a parkov. Boli sme sa pozrieť ako po zimnej prestávke uviedli do prevádzky jednu z najkrajších bratislavských fontán, ktorá stojí na Hlavnom námestí.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Na Hlavnom námestí oddnes opäť strieka Rolandova fontána
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Fontány už tradične skrášľujú okolie verejných priestorov v Bratislave, ale okrem toho osviežujú vzduch a počas letných horúčav sa častokrát ľudia uchyľujú osviežiť spŕškou vody.

Dnes o 13:00 mesto spustilo do prevádzky aj Rolandovu fontánu na Hlavnom námestí a ihneď si toho všimli aj okoloidúci.

„Fontána vyzerá oveľa krajšie, keď z nej strieka voda a myslím si, že vďaka tomu vyzerá námestie živšie,“ prezradila mamička, ktorej deti sa špliechali vodou z fontány. Historická pamiatka zaujala aj zahraničných turistov. „Ani sme to netušili, že sa fontána z ničoho nič spustí, ale vyzerá naozaj pekne,“ povedal mladík z Talianska.

Dnes ich ožije päť

V Bratislave sa dnes spustí prvých päť z 37 fontán. „Správca mestských fontán, Generálny investor Bratislavy (GIB), ako prvé po zimnej prestávke a technickej príprave sprevádzkuje fontány v historickom jadre a širšom centre Bratislavy. Konkrétne Ganymedovu fontánu na Hviezdoslavovom námestí, Rolandovu (Maximiliánovu) fontánu na Hlavnom námestí, fontánu Dievča s krčahom na Františkánskom námestí, fontánu s figúrou leva na Námestí SNP pred Starou tržnicou a fontánu Planéta mieru na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Ďalšie fontány budú spúšťané postupne tak, aby boli funkčné k podujatiu Dni otvorených dverí samosprávy, ktoré sa uskutoční 24. až 26 apríla.

Bratislava sa môže nazvať aj mestom fontán. Na jej území je vyše 140 fontán.

Prečítajte si tiež: Vedeli ste, že Bratislava má jednu z najlepších webstránok v Európe?

Spustenie Rolandovej fontány na Hlavnom námestí
1
Galéria
Spustenie Rolandovej fontány na Hlavnom námestí
3
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM