Tomáš Stupavský Samospráva

Vedeli ste, že Bratislava má jednu z najlepších webstránok v Európe?

Webová stránka našej metropoly získala prestížne medzinárodné ocenenie v oblasti informatizácie verejnej správy EUROCREST 2015. Bratislava bola ocenená za to, že mesto ponúka množstvo informácií, ktoré idú nad rámec zákonných povinností.

Ilustračný obrázok k článku Vedeli ste, že Bratislava má jednu z najlepších webstránok v Európe?
Zdroj: Dnes24.sk

Porota ocenila aj interaktívnu komunikáciu občanov s verejnou správou, ktorú webstránka ponúka. Ďalej na dobrej úrovni je aj servis informácií o kultúrnom, spoločenskom a verejnom živote v Bratislave.

„Nový rozmer elektronickej komunikácie bratislavskej samosprávy je postavený na intuitívnej práci s informáciami – návštevník webu sa pohybuje v štyroch tematických a informačných blokoch Mesto a jeho správa, Život v metropole, Voľný čas a turizmus, Financie a majetok,“ informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

K oceneniu Bratislave dopomohol aj fakt, že minulý rok získala metropola na národnej úrovni najvyššie ocenenie Zlatý Erb vo všetkých kategóriach.

Možnosť sťahovať dôležité dokumenty

„Mesto Bratislava sa snaží vďaka webovému portálu integrovať na jednom mieste nielen dôležité informácie z pôsobností mestských častí i samosprávnych organizácií, ale otvárať priestor aj pre spoluprácu s kultúrnymi a voľnočasovými organizáciami, ktoré ponúkajú svoje pozvanie na akcie v Bratislave a jej okolí,“ prezradila Skokanová.

Portál ďalej umožňuje návštevníkom zorientovať sa pri vybavovaní úradných povinností, ale aj iných dôležitých situáciach. Napríklad ohľadom tém súvisiacich s narodením dieťaťa, nástupom do školy, umiestnením do domova dôchodcov, prihlásením na trvalý pobyt, platením miestnych daní či vybavením pohrebu.

Ľudia si môžu zo stránky stiahnuť 58 dokumentov, formulárov v elektronickej podobe, ktoré potrebujeme na vybavenie rôznych povinností vo vzťahu k samospráve alebo štátnej správe.

Víťazi súťaže o cenu EUROCREST boli vyhlásení už po deviatykrát. Do odborného hodnotiaceho procesu sa mohli zapojiť obce a mestá z krajín strednej Európy.

Takto vyzerá webová stránka Bratislavy.

Ilustračné foto.

Prečítajte si tiež: Poznáme mená najlepších bratislavských učiteľov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM