Krimi

VIDEO: Naháňačka ako z filmu. Mladú vodičku zastavil až náraz do autobusu MHD

Dnes v noci mali policajti plné ruky práce s mladou vodičkou, ktorá pred nimi unikala zo Senca až do Bratislavy. Naháňačka skončila až nárazom do vozidla MHD.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Naháňačka ako z filmu. Mladú vodičku zastavil až náraz do autobusu MHD
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Dnes v noci, krátko pred 00:30 hod., spozorovali policajti na križovatke ulíc Tehelná a Trnavská v Senci motorové vozidlo zn. BMW, ktoré sa pohybovalo po vozovke zo strany na stranu. Nakoľko vzniklo podozrenie, že vodič tohto vozidla môže byť pod vplyvom návykovej látky, hliadka PZ chcela zákonným spôsobom toto vozidlo zastaviť.

Divoká naháňačka

„Na výzvy k zastaveniu vodič vozidla nereagoval, s vozidlom prudko zrýchlil a unikal v smere na obec Blatné. Medzi Sencom a obcou Blatné vozidlo zišlo na diaľnicu D1 a vysokou rýchlosťou smerovalo do Bratislavy,“ Bratislava24.sk informoval krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Hliadka PZ sa opakovane snažila vozidlo zákonným spôsobom zastaviť výstražným svetelným a zvukovým zariadením, vodič vozidla však na výzvy nereagoval a vysokou rýchlosťou v jazde pokračoval. Na výjazde z diaľnice D1 v smere na Zlaté piesky vodič s vozidlom zišiel a následne prešiel na križovatke ulíc Rožňavská a Studená na signál STOP na signalizačnom zariadení.

V jazde pokračoval nerešpektovaním príslušných dopravných značení cez viaceré križovatky v meste, pričom v úseku Račianskej ulice vodič s vozidlom vošiel do električkového koľajiska. „Ani táto skutočnosť vodiča nezastavila a v jazde pokračoval, pričom po tom, ako z koľajiska vyšiel, narazil do vozidla MHD stojaceho na zastávke. Po tomto náraze zostalo vozidlo stáť,“ uviedol Szeiff.

Zákaz šoférovania

Hliadka PZ k stojacemu vozidlu pristúpila a spozorovala osobu ženského pohlavia sediacu na mieste vodiča, ktorá však javila známky bezvedomia. Z dôvodu podozrenia na vážne ohrozenie života a zdravia vodičky hliadka PZ rozbila okno na dverách spolujazdca, pričom po tomto sa vodička prebrala a následne bola obmedzená na osobnej slobode.

Následnou lustráciou bolo zistené, že 20-ročná vodička viedla vozidlo v čase zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel, čím vzniklo podozrenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vodička bola v súlade so zákonom obmedzená na osobnej slobode.

„Presné príčiny a okolnosti tejto nehody, ako aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičovi je v súčasnej dobe predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal hovorca.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM